Politic

Biografie: Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor

Augustin Jianu a fost propus pentru funcția de ministru al Comunicațiilor în Cabinetul Sorin Grindeanu.

Jianu are 30 de ani și este directorul general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).  El a fost consilier al fostului ministru Dan Nica.

Noul ministru s-a născut în 1986 la Craiova şi a absolvit în 2011 Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti. El a obținut o certificare în domeniul dezvoltării de aplicaţii Java, în cadrul Academiei CISCO din Bucureşti, în 2007.

În 2012, Jianu a obţinut o certificare în domeniul managementul proiectelor în cadrul Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Augustin Jianu a obţinut și un certificat CompTIA în domeniul securităţii sistemelor, infrastructurii de reţea şi al criptografiei, în anul 2015.

Între 2009 și 2014, Jianu a ocupat funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Tineret pentru Dezvoltare Socială şi Ecologie, iar între 2012 și 2014 a fost consilier al ministrului în Ministerul pentru Societatea Informaţională. Din această poziție de consilier, el a colaborat cu fostul ministru Dan Nica.

Din 2014 până în prezent, a fost director general al CERT-RO.

Declarația de avere a lui Augustin Jianu

Potrivit declarației de avere din 2016, Augustin Jianu nu deține terenuri, imobile sau autovehicule.

Citește și: UPDATE: Lista OFICIALĂ de miniștri din Guvernul Grindeanu

În schimb acesta are un credit de 25.500 lei, contractat la ING Bank în 2014, cu scadență în 2019. Pe declarația de avere este stipulat și o datorie de 4.537 lei, către Raiffaisen Bank.

Acest site foloseste cookies.

Read More