Connect with us
Florin Jianu este propunerea PSD pentru ministrerul pentru IMM-uri și antreprenorial. Iată biografia și declarația de avere a ministrului.

Politic

Biografie: Florin Jianu, ministrul pentru IMM-uri și antreprenori

Florin Jianu (40 de ani) este propunerea PSD pentru a ocupa funcția de ministru pentru IMM-uri și antreprenori, portofoliu nou creat.

El a făcut parte din Guvernul Ponta, unde a fost elegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada martie-decembrie 2014. În aprilie 2016 a devenit președinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Florin Jianu s-a născut la 30 decembrie 1976 în Slatina (judeţul Olt), Jianu a absolvit Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din oraşul natal, iar în 1999 a terminat Facultatea de Matematică la Universitatea Bucureşti.

El a urmat între anii 1999 și 2001 un master în managementul resurselor umane la Facultatea de Management de la SNSPA. După finalizarea studiilor, a lucrat în cadrul Președinției României, pe poziția de coordonator programe teritoriu.

Din 2012 până când a devenit ministru el a fost președinte al Uniunii Europene a tinerilor antreprenori – JEUNE din Bruxelles

În perioada 2011 – martie 2014, el a fost acţionar al companiei adVice innovation, care furnizează servicii de consultanţă în management, iar încă din 2010 fusese membru în Comitetul Economic şi Social.

Tot până la momentul când a preluat portofoliul IMM-urilor şi turismului, Jianu a condus Patronatul Tinerilor Intreprinzători din România (PTIR) din poziţia de preşedinte, dar şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) din funcţia de vicepreşedinte, preluând mandatele în anul 2008.

Din 2003 până în martie 2014 a fost totodată acţionar al adVice Group Media.

Între 2002 şi februarie 2014, Florin Jianu a fost preşedinte/ manager de proiect al ONG-ului Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.

Din aprilie 2016 este preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), ales pentru un mandat de patru ani.

Citește și: UPDATE: Lista OFICIALĂ de miniștri din Guvernul Grindeanu

Declarația de avere a lui Florin Jianu

În decembrie 2014, când a predat mandatul de ministru, Jianu deţinea, potrivit declarație sale de avere, două case – una în Slatina, cu o suprafaţă de 135 metri pătraţi, cumpărată în anul 1997, iar cealaltă în Bucureşti, Sectorul 2, cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, pe care a achiziţionat-o în 2011.

Totodată, el avea trei apartamente, dintre care unul în oraşul natal, iar celelalte două în Capitală, toate achiziţionate cu mult înainte să devină ministru.

Jianu nu a declarat alte bunuri sau conturi/depozite în bănci, însă figura cu un împrumut acordat asociaţiei Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, cu un sold de peste 622.000 lei. Ca preşedinte al patronatului, el avusese un câştig anual de circa 42.000 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top