Connect with us
Gabriel Petrea este propunerea PSD pentru ocuparea funcției de ministru al Dialogului Social din cabinetul Sorin Grindeanu.

Politic

Biografie: Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social

Gabriel Petrea este propunerea de ministru al Consultării publice și Dialogului Social pentru Guvernul Grindeanu

El este liderul organizației de tineret a PSD, are 32 de ani și este cel mai tânăr ministru al acestui Cabinet.

Petrea a absolvit Colegiul Naţional “Unirea” Focşani şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare Bucureşti. În 2004 a fost ales preşedinte al Ligii Studenţilor din cadrul facultăţii, iar în 2005, secretar general al Uniunii Studenţilor din România (USR). Din 2006 a fost ales preşedinte al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Politehnică, iar în 2007 a fost preşedinte al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).

Considerat un apropiat al Ecaterinei Andronescu, el a fost implicat într-un scandal în 2008, când s-ar fi implicat în campania electorală a fostului minstru al Educației  în condiţiile în care statutul UNSR nu-i permitea acest lucru.

În februarie 2009, el a fost consilier la ministerul Educației, iar după cinci luni a ajuns director la Unitatea de Management al Proiectelor Finanţate din Fonduri Structurale din cadrul Ministerului Educaţiei. A deținut această funcție câteva luni

Citește și: UPDATE: Lista OFICIALĂ de miniștri din Guvernul Grindeanu

La alegerile din 11 decembrie, Petrea a câştigat un mandat de deputat, fiind primul pe lista Camerei Deputaţilor din partea PSD.

Declarația de avere a lui Gabriel Petrea

Potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2016, Gabriel Petrea deţine trei terenuri intravilane şi două apartamente în Capitală, precum şi un autoturism Ford fabricat în 2010. În declaraţia de avere el a menţionat şi „daruri de nuntă şi de botez” de 95.000, 320.000 de lei, 3.500 de dolari şi 1.000 de lire sterline.

Gabriel Petrea are şi două credite bancare – unul de 64.260 de euro, contractat în 2010 şi scadent în 2040 şi celălalt în valoare de 100.000 de euro, contractat în 2014 şi scadent în 2043.

La capitolul venituri, Petrea a obţinut 41.109 de lei din funcţia de viceprimar al Sectorului 6 şi 5.162 de lei din funcţia de director general adjunct la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top