Categorii Politic

Biografie: Ioan Vulpescu, ministrul Culturii în Cabinetul Sorin Grindeanu

Ioan Vulpescu este propus pentru funcția de ministrul al Culturii, în Cabinetul Sorin Grindeanu.

Ioan Vulpescu s-a născut pe 17 iunie 1976 și a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. De asemenea, Vulpescu are un master în Doctrină şi Cultură şi un doctorat în Filosofie.

În perioada 2000-2004 a fost expert la Departamentul de Cultură – Culte din cadrul Administrației Prezidențiale.

Ioan Vulpescu este un apropiat al preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, fiind consilier al acestuia. A fost secretar executiv al PSD, desemnat cu strategiile politice.

În septembrie 2012, a fost numit, de către premierul Victor Ponta, membru al consiliului de conducere al ICR. Vulpescu a fost revocat din funcție în ianuarie 2013, după ce a câștigat un mandat de deputat în Parlamentul României.

Începând cu decembrie 2012, Ionuţ Vulpescu a fost deputat şi membru al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Potrivit blogului personal, Ionuţ Vulpescu are orientarea politică „la stânga, unde e inima”.

Acesta preferă seriale de televiziune precum „Seinfeld”, „Californication”, „Dr. House” şi „Mad Men” şi îi plac filmele cu Stan şi Bran, dar şi pelicule precum „Casablanca”, „La dolce vita”, „Zorba Grecul”, „Ghepardul” şi „Forrest Gump”. Între cărţile sale preferate se numără „Micul prinţ”, de Antoine de Saint-Exupéry, şi „Marele Gatsby”, de Francis Scott Fitzgerald.

Declarație de avere Ioan Vulpescu

Potrivit declarației de avere din iunie 2016, Ioan Vulpescu deține, împreună cu soția, un teren de 14mp în Bucureștiși un apartament de 70mp, în același oraș.

Vulpescu nu deține mașini sau alte bunuri de valoare, însă are o datorie de 40.000 euro la Volksbank.

Acest site foloseste cookies.

Read More