Connect with us
Lia Olguța Vasilescu a intrat în politică la doar 16 ani, când s-a înscris în Partidul România Mare. Din 2012, a fost primar al Craiovei

Politic

Biografie: Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii în Guvernul Grindeanu

Lia Olguța Vasilescu va fi propusă pentru funcția de ministru al Muncii în Guvernul lui Sorin Grindeanu.

Olguța Vasilescu s-a născut pe 18 noiembrie 1974, la Craiova. În anul 1997 a absolvit Facultatea de Litere și Istorie din același, specializarea română-italiană.

În CV-ul noului ministru sunt trecute burse de studii în Italia, Danemarca și Belgia și un doctorat în Sociologie, obținut la Universitatea București, în 2007.

Lia Olguţa Vasilescu are 42 de ani şi face politică de la 16. În 1991, aceasta a intrat în politică, în Partidul România Mare. Trei ani mai târziu, Vasilescu, a devenit preşedintele Organizaţiei de Tineret România Mare Dolj.

După absolvirea facultății, Lia Olguța Vasilescu s-a angajat la cotidianului „Cuvântul Libertăţii”. În primul an de muncă a ocupat funcția de redactor iar apoi a fost numită șefa secției de investigații a ziarului. În 1999, a fost promovată în funcţia de redactor-şef al publicaţiei la care lucra, dar în 2000 a renunţat la presă pentru un loc în Parlament.

În anul 2000 a fost promovată de Coreliu Vadim Tudor pe listele partidului pentru un loc în Camera Deputaților. A câştigat un loc de deputat şi, astfel, din 2000 până în 2004 a fost şi purtătorul de cuvânt al PRM.

A fost realeasă deputat și în 2004, tot pe listele PRM. Trei ani mai târziu, Lia Olguţa Vasilescu se despărţea de partidul care o lansase în politică, în favoarea PSD. Schimbarea a fost determinată de faptul că ziarul condus de Corneliu Vadim Tudor a scris de rău despre ea.

Lia Olguța Vasilescu este membru PSD din 2008

În 2008, Lia Olguţa Vasilescu a candidat din nou la Parlament, de această dată la Senat, din partea PSD. Din 2012, aceasta este primar al orașului Craiova.

Lia Olguța Vasilescu s-a căsătorit, în noiembrie 2002, cu Ovidiu Vlasopol. Pe atunci, nou ministru era deputat PRM iar Vlasopol era reporter la PRO TV. Cei doi au împreună un băiat, Robert Ștefan, născut în 2009, care poartă numele de familie al mamei.

În declarația de avere a Olguței Vasilescu din 2016 se arată că aceasta primește lunar 1.000 lei, pensie alimentară pentru copil, ceea ce a născut speculații cu privire la un divorț.

Declarație de avere Lia Olguța Vasilescu

Potrivit declarației de avere publicată pe site-ul primăriei Craiova pe 18 iulie 2016, Lia Olguța Vasilescu nu deține terenuri, apartamente sau autovehicule.

Nou ministru al Muncii are un cont în euro cu suma de 6,665 euro și 145,000 RON. De asemenea, pe numele Olguței Vasilescu există un cont mandatar financiar PSD campanie, în valoare de 50.000 lei.

Lia Olguța Vasilescu primește lunar 1.000 lei, alocație pentru copil de la fostul soț.

1 Comment

1 Comment

  1. M

    2018-11-21T17:00:53+02:00 at 17:00

    Trebuie sa fii tampit(a) sa parasesti Ministerul Muncii si sa te duci pe centurile Ministerului Transporturilor. Dupa ce salariatii si mai ales pensionarii credeau minciunile tale. Olguta, uitate in oglinda?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top