Connect with us
Mihai Fifor (PSD) a fost propus pentru a ocupa funcția de ministrul al Transporturilor în Cabinetul condus de premierul Sorin Grindeanu.

Politic

Biografie: Mihai Fifor, ministrul Transporturilor în Guvernul Grindeanu (surse)

Mihai Fifor va fi propus pentru a ocupa funcția de ministru al Transporturilor în Cabinetul Sorin Grindeanu, susțin surse citate de agențiile de presă.

Mihai Fifor (45 de ani)s-a născut pe 10 mai 1970 la Drobeta Turnu Severin, într-o familie de profesori. Și-a făcut studiile gimnaziale, primare și liceale în orașul natal, după care a absolvit Facultatea de Litere a Universității din Craiova, obținând aici licența și masterul

În 1994 a devenit cercetător științific în cadrul Institutului de Cercetări Socio-Umane “C.S. Nicolaescu-Plopsor” al Academiei Române. Din 2003, este doctor în științe, titlu obținut tot la Universitatea din Craiova.

În 2001 a devenit director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj. În februarie 2005, el a devenit manager Muzeul Regional al Olteniei.

În anu 2007, Mihai Fifor a absolvit cursurile de master  în managementul afacerilor publice de la SNSPA, iar în 2009 a absolvit Colegiul Național de Apărare și Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție.

În anul 2010 a fost ales președinte al Organizației Municipale PSD Craiova.

În Legislativul anteriro, Mihai Fifor a fost preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie, dar a făcut parte şi din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen. În februarie 2013 a fost ales membru supleant în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

În martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana (judeţul Călăraşi).

El a fost propus în iunie 2015 să-l înlocuiască pe Ioan Rus la Transporturi, dar președintele Klaus Iohannis a respins această propunere.

Declarația de avere a lui Mihai Fifor

Potrivit unei declarații de avere din 2016, el deținea o casă de 150 mp în Ișalnița (Dolj), un autoturism Dacia Logan, un cont la BRD în valoare de 49.840 RON, și acțiuni la Fondul Proprietatea în valoare de 116,396 lei.

La capitolul datorii, Mihai Fifor are un credit la Volskbank de 17.170 de euro (scadent în 2031) și un contract de credit auto scadent în 2017, de 43.500 RON.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top