Connect with us
Mihnea Costoiu a fost ministru delegat pentru Cercetare Științifică în Guvernul Ponta. În prezent, este rectorul Universității Politehnica

Politic

Biografie: Mihnea Costoiu, ministrul Educației în Guvernul Grindeanu (surse)

Mihnea Costoiu va fi propus pentru a ocupa funcția de ministru al Educației în Guvernul Sorin Grindeanu, susțin surse citate de agențiile de presă.

Costoiu a fost între 2012 și 2014 ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, în cabinetul Victor Ponta.

Mihnea Costoiu s-a născut pe 2 martie 1972 și este absolvent al Universității Politehnică din București, Facultatea Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice. De asemenea, el este doctorand al Academiei de Studii Economice București și a urmat studii postuniversitare la Colegiul Național de Apărare. Costoiu are trei stagii de pregătire în străinătate, la Universitatea Paris IV, Universitatea Oxford şi Universitatea Harvard.

Potrivit CV-ului, a fost membru în comisia de negociere a Guvernului cu Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială în perioada 2001-2004 și în 2009. De asemenea, a fost membru în consiliul de conducere al Institutului Cultural Român în perioada 2003-2004 și în 2009.

Mihnea Costoiu este rector al Univerității Politehnică

În perioada 2001-2004, Costoiu a fost secretar general în Ministerul Educaţiei. În 2009 a fost secretar de stat în Ministerul Educației, sub mandatul de ministru al Ecaterinei Andronescu. De altfel, relația apropiată dintre Costoiu și Andronescu este bine cunoscută. Cei doi au lucrat în echipă ca director general administrativ al Universității Politehnică din București din 2005 și pana în 2012, când Costoiu a fost ales rector al aceleiași universități.

Costoiu este cadru didactic asociat începând din 1997, la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Potrivit datelor din CV, Mihnea Costoiu a fost olimpic, membru în lotul național de fizică (locul II) în 1988-1989.  În 2004 a fost decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Rang de Cavaler.  În 2008, Costoiu a primit o distincție în lupta antidrog din partea Agenției Naționale Antidrog.

Declarație de avere a lui Mihnea Costoiu

Potrivit declarației de avere din 2014, Mihnea Costoiu deține împreună cu soția, un teren de 11256 mp în Runcu, un apartament de 92mp în Târgu Jiu, o casă de 226mp în același oraș și un apartament de 68mp în București.

În declarația de avere din 2014, ministrul Educației a declarat că nu are nici un autovehicul sau alte bunuri de valoare, însă avea strânși în mai multe conturi 115.000 lei și 3.000 euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top