Connect with us

Politic

Biografie: Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării în Cabinetul Grindeanu

Sevil Shhaideh a fost propusă pentru a ocupa funcția de ministru al Dezvoltării, funcție pe care a mai ocupat-o în Guvernul Ponta.

Ea este nominalizarea inițială a PSD pentru funcția de premier. Klaus Iohannis a refuzat atunci această propunere.

Eaa fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa. În 2012 a fost numită secretar de stat iar în mai 2015 a fost numită ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Ponta.

Sevil Shhaideh s-a născut pe 4 decembrie 1964 la Constanța, într-o familie de tătari, Muezel (mama) şi Sadein (tatăl), din lumea teatrului. În 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică.  A urmat și o serie de cursuri de perfecționare: expert în administrație publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) și manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 și PM Solutions Romania, 2004), auditor (TUV Institution, 2003). Shhaideh are și o diploma de Master în Managementul Proiectelor de Afaceri, obținută în cadrul Facultății de științe Economice a Universității ”Ovidius”.

Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa în 1993. Până în 2007 a fost directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul instituţiei. Între 2007-2012, a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Proiecte. În aceeaşi perioadă, a fost şi coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Din această calitate a început colaborarea cu Liviu Dragnea. În 2012, după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, Sevil Shhaideh s-a mutat la Ministerul Dezvoltării.

Cine este soțul lui Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011 cu un sirian, Akram Shhaideh. La acel moment presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi Nicușor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Dragnea a afirmat însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş.  La căsătoria acesteia Dragnea a spus că a fost doar „martor”.

Soțul lui Sevil Shhaideh este Akram Shhaideh. Acesta este născut în Damasc, capitala Siriei și are o diplomă în Agricultură obţinută în 1984 la Universitatea Tishreen. Akram Shhaideh a avut o carieră de succes în administraţia siriană şi a obținut două doctorateîn 2010, în Dezvoltare rurală şi în Management de resurse naturale, la Universitatea Bucureşti.

Citește și: UPDATE: Lista OFICIALĂ de miniștri din Guvernul Grindeanu

Declarația de avere a lui Sevil Shhaideh

Conform declarației sale de avere, Sevil Shhaideh deține un teren în Constanța, în timp ce soțul său are trei proprietăți în Siria.

Ea are un cont deschis la Raiffeisen Bank în valoare de 422.129 RON și un credit la BRD de 60 de mii de lei scadent în noiembrie 20177

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top