Connect with us
Toma Petcu are 38 de ani, este vicepreședinte ALDE și co-președinte al organizației din Giurgiu. S-a înscris în fostul PRU actual ALDE în 2014

Politic

Biografie Toma Petcu, ministrul Energiei

Toma Petcu este propus pentru funcția de ministru al Energiei în Guvernul lui Sorin Grindeanu.

Toma-Florin Petcu s-a născut la 29 aprilie 1978, este căsătorit și are un copil. De profesie, deputatul ALDE este inginer.

Din decembrie 2015 până în mai 2016, Petcu a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), cu rang de secretar de stat. El este vicepreședinte ALDE și co-președinte al organizației din Giurgiu.

În luna iunie a lui 2014, Toma Petcu a demisionat din postul de subprefect al judeţului Giurgiu. El a părăsit filiala locală a PNL și s-a înscris în Partidul Liberal-Reformator (PLR) al lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Petcu a terminat Universitate Tehnică de Construcţii Bucureşti, Facultatea de Construcţii Hidrotehnice. De asemenea, a obținut un master la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti.

În CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Toma-Florin Petcu se consideră un „bun coordonator, calitate dobîndită prin funcţiile deţinute şi bun orgnizator, calitate dobîndită prin anumite funcţii administrative si politice deţinute”.

„Pot asigura managementul oricarui compartiment din cadrul unei compani cu exceptia celui economic”, este scris în CV-ul său.

Toma Petcu a fost în perioada octombrie 2013- iulie 2014, subprefect de Giurgiu. În 2013, a fost pentru câteva luni director în cadrul Autorităţii pentru Administarea Activelor Statului (AAAS, fosta AVAS).

Citește și: UPDATE: Lista OFICIALĂ de miniștri din Guvernul Grindeanu

În perioada septembrie 2011- martie 2013 a fost preşedinte al consiliului de administraţie şi director general în cadrul Companiei De Navigaţie Fluvială Giurgiu NAV SA. Din 2003 până în 2007, a deţinut mai multe funcţii în cadrul Companiei Naţionale “Administraţia Porturilor Dunării Fluviale” SA Giurgiu.

Declarația de avere a lui Toma Petcu

Potrivit declarației de avere, Toma Petcu deține două terenuri în Giurgiu și un imobil în aceeași localitate. Noul ministru conduce un automobil Dacia Duster, cumpărat în leasing.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top