Connect with us
BREAKING. S-a decis ce se intampla dupa Paste. Fara precent in istoria Romaniei

Politic

BREAKING. S-a decis ce se intampla dupa Paste. Fara precent in istoria Romaniei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Paştelui în care îndeamnă oamenii să petreacă sărbătorile în căminele proprii, urmând ca efortul de a păstra distanţa să ne permită ca anul viitor să sărbătorim Paştele împreună.

„Traversăm, în prezent, una dintre cele mai grele perioade din istoria recentă şi de aceea, în aceste zile, când noi, ortodocşii, sărbătorim Învierea Domnului Iisus Hristos, doresc tuturor românilor să regăsească în suflet credinţa şi speranţa. Ştiu că, în mod tradiţional, petrecem Sfintele Paşti împreună cu familia, cu prietenii, bucurându-ne de apropierea şi de căldura acestora. Însă, de această dată, tocmai pentru binele celor dragi, este nevoie să rămânem fiecare în căminul propriu, contribuind astfel la reducerea perioadei până când vom putea să îi îmbrăţişăm din nou”, spune Marcel Vela în mesajul publicat pe site-ul MAI.

Potrivit acestuia, este nevoie, mai mult ca oricând, „să înţelegem cu toţii că grija faţă de cei pe care îi iubim, acum, o dovedim cel mai bine păstrând distanţa”.

„Avem la îndemână mijloacele tehnice care să ne permită să rămânem conectaţi cu familiile noastre, să vorbim şi chiar să ne vedem. Să nu uităm că, deşi abia aşteptăm să îi strângem în braţe pe cei dragi, dacă suntem infectaţi, dar asimptomatici, îi putem pune în pericol, mai ales pe cei vulnerabili, pe bunicii şi pe părinţii noştri în vârstă, pe cei bolnavi. Efortul de a păstra distanţa, mai greu de suportat în aceste zile de sărbătoare, ne va permite ca anul viitor să sărbătorim Paştele împreună”, precizează ministrul afacerilor interne, potrivit agerpres.ro.

Linia întâi în lupta cu noul coronavirus

El subliniază eforturile şi sacrificiile pe care le fac cei care sunt în linia întâi în lupta cu noul coronavirus, precum şi necesitatea asumării responsabilităţii ce revine fiecăruia.

„De asemenea, este o dovadă a faptului că înţelegem şi respectăm eforturile şi sacrificiile pe care le fac cei care sunt în linia întâi în lupta cu noul coronavirus: cadre medicale, poliţişti, jandarmi, pompieri, paramedici, militari. De săptămâni întregi, toţi aceşti oameni minunaţi se expun riscurilor pentru a ne proteja pe noi, ceilalţi. Ei toţi merită aprecierea şi, mai ales, întreaga noastră susţinere. De fiecare dată când renunţăm la o deplasare care nu era necesară spunem ‘Mulţumesc!’ tuturor acestor eroi, iar de fiecare dată când ignorăm măsurile prin care s-au restricţionat contactele directe şi deplasările neesenţiale, luăm în derâdere tot ceea ce fac pentru noi zi de zi. Fără asumarea responsabilităţii, care ne revine fiecăruia dintre noi în această perioadă, nu vom putea să revenim prea curând la normalitate, la activităţile, la rudele, la prietenii de care ne este dor”, menţionează ministrul.

Marcel Vela mulţumeşte totodată cetăţenilor care respectă măsurile luate până acum pentru a preveni răspândirea virusului pentru că au înţeles că, oricât de greu sunt de suportat, ele sunt necesare.

„Efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, cadrelor medicale şi celorlalţi angajaţi din sistemul public şi privat care participă la eforturile de limitare a îmbolnăvirilor şi de salvare de vieţi le mulţumesc din suflet în calitate de ministru, dar mai ales de om! Doresc tuturor creştinilor ortodocşi Sărbători Binecuvântate şi Luminate! Hristos a Înviat!”, a mai transmis ministrul de Interne.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

20 Comments

20 Comments

  1. Elisa

    2020-04-20T17:57:45+03:00 at 17:57

    Inca o dovada in plus ca suntem dusi de nas cu vorbe goale.

  2. Andrei pelikan

    2020-04-20T17:06:55+03:00 at 17:06

    Elena, nu mai mânca rahat, mesteci tot ce debiteaza guvernantii astia incompetenti. Nu ca i-as regreta pe cei din găștile Dragnea si Ponta, sunt doar dezamagit ca nici astia nu’s cu nimic mai breji.

  3. dc

    2020-04-20T16:01:56+03:00 at 16:01

    O alta masura reala si extrem de eficienta ar fi aplicarea legii 18 sau asa cum era cunoscuta in trecut Ilict-ul. Sa vedem cum pot justifica proxenetii, hotii, talharii si traficantii, averile pe care le au fara o zi lucrata pe cartea de munca? Confiscati-le averea si reporniti economia. Confiscati averile si politicienilor corupti care nu pot justifica averile uriase. Doar asa putem reporni economia, sau spunem si noi ca Sicilienii: ” mafia e industria Italiano” ?

    • mihail francisc

      2020-04-20T20:26:18+03:00 at 20:26

      de politicieni si primari de ce nu pomenesti nimik..ca nu s mai brezi decit cei pomeniti de tine

  4. dc

    2020-04-20T15:55:59+03:00 at 15:55

    O masura foarte eficienta ar fi ca romii/ tiganii care nu pot face dovada angajarii sa nu mai poata iesi din locuinte la furat, inselat ,prostit ,proxeneism sau talharit oamenii din tara aceasta !

  5. Nicu

    2020-04-20T14:33:32+03:00 at 14:33

    Aparat de blocare a celor constienti si ocrotirea etnicilor veniti de la munca de afara. Rusinesa sa le fie ca isi batjoc de electorat

  6. dunareanul

    2020-04-20T14:13:03+03:00 at 14:13

    Mai sunt si alte categorii de bolnavi,o tineti langa cu coronavirus.Pacient cu handicap locomotor internat in spital fara insotitor legal.Ii suprimati dreptul la sanatate.Nu permiteti sa fie ingrijit de un membru din familie desi handicapul o impune.Din frica de coronavirus.Parca am fi in povestea cu drobul de sare.

  7. Andrei

    2020-04-20T12:23:22+03:00 at 12:23

    Doi cretini care sperie lumea

  8. Rusu

    2020-04-20T12:15:47+03:00 at 12:15

    Nația noastră nu a știut nu stie și nu vă sti decît de frică.Amenzile 98% nu vor fii plătite.ÎNFRACTORII SI BLONZII MIORITICI NU AU PLATIT SI NU VOR PLĂTI NICI UN LEU ATÎ TA TIMP CÎT VOR FI MASĂ DE MANEVRĂ ENTRU TOATE PARTIDELE INDIFERENT DE CULOARE .PENSIONARII VOR PLĂTI NE FIIND ÎN CĂRDĂSIE CU UNII MMMILIȚENI ( NU POLITISTI CARE SPECIAL NU AU UN STATUT CLAR PENTRU A PUTEA APLICA LEGEA CA ÎN ALTE STATE OCCIDENTALE SAU CHIAR SI LA VECINII NOSTRI SÎRBI UNDE NU E LOC DE DAT LA PACE).AVÎN D ACASĂ TOATĂ SPUMA SO CIETĂȚII ROMĂNIA SI UE AR PUTEA FACE O ADEVĂRATĂ CURĂTENIE DE PASTI.
    EX. 1
    NU TIAI PLĂTIT DATORIILE SI OBLIGATIILE CĂTRE STAT
    RĂMĂI ACASA
    2 AI COMIS O INFRACTIUNE PACHET ACASĂ SI PĂRNAE
    3 PROCESELE SĂ NU SE MAI POATĂ TĂRĂGĂNI PĂNA LA PRESCHIERE IAR DOMNII JUDECĂTORI PROCURORI SI AVOCATI SĂ FIE DIRECT RASPUNZATORI PENTRU FAPTELE LOR
    AR MAI FII MULTE DAR ASTEA SUNT VISE……
    LA NOI AR FUNCTIONA
    DOAR CU BICIUL SI CU PARUL ASTA ESTECRUNTA REALITATE

  9. Titi

    2020-04-20T10:59:24+03:00 at 10:59

    Un răspuns pentru Elena.O „babă și un moș” te-au creat pe tine ca ființa și în definitiv și țara asta ,așa dovedești că ești o pictata sa clasifici oamenii cu astfel de apelative,că tu ai fi vreo persoană tânără chiar nenascuta încă și ai vârstă care începe cu minus cei șapte ani de acasă

  10. Andrei pelikan

    2020-04-20T10:56:07+03:00 at 10:56

    In ultimii 30 de ani militia si jandarmeria nu au ratat nici un prilej pentru a demonstra că sunt slugile politicienilor in loc sa fie in slujba cetatenilor. Sunteti naivi cei care va așteptați să se comporte altfel in împrejurările actuale.

  11. Gaby88

    2020-04-20T10:28:53+03:00 at 10:28

    Hai mai duceți-vă dracului de aici de retardati mintali ca nu a-ți fost în stare sa puneți la punct un sistem medical performant și acum va impuneți cu restricțiile voastre de căcat. Hai mergeți în p** de aici cu restricțiile astea infecte cu tot. Voi aveți ignoranță, prostie, incultură si retardism mintal. Mi-e scârbă de voi și de Mândria de a fi român, e umilința supremă de a fi român ca să nu mai vb de amenzile extrem de mari care se se dau și de unele abuzuri care au început sa le facă unii plus modul în care a-ți recurs la aceasta stare de urgenta sau ce m*** mașii e.

  12. Elena

    2020-04-20T10:24:54+03:00 at 10:24

    Bravo PRESEDINTE, GUVERN, mai ales MAI, pentru măsurile luate!!! Macar amenzile mare sa ii sperie pe români și sa ii oblige sa stea in casa, sa nu se imbolnaveasca, dar mai ales sa nu ii imbolnaveasca pe altii!!! Numai cu forta, noi, românii, respectăm restricțiile, in general, si in special in starea de urgenta!!! Asa sunt majoritatea dintrenoi, fără bune bine maniere, fara cultura si civilizatie!!! Am fost si eu printre supermarketuri recent, si nu se respecta distanta de 1,5-2 m, o „babă” a vrut sa se bage in fata mea, fara sa imi ceara voie, la casa de la DM ca i se părea că am „prea multe produse”, in timp ce eu puneam produsele pe banda, i-am spus acelei „doamnei” ca sunt si eu la coadă si sa se aseze după linia trasată pe jos; la Penny, stăteam la coadă la casa, cu caruciorul la o distanță de 1,5 m de cel din fata mea, si un „mos” a vrut sa se bage cu caruciorul in fata mea, ca nu stia ca stau la coadă, ca era spațiul mate, i-am explicat sa trebuie să respectăm distanta de 1,5m intre noi, iar acel „domn” mi-a zis „ce, ai panică?”, i-am spus că da si ca sa respecte si el distanta respectiva; cea mai înfricoșătoare faza a fost la Lidl, cand deja aveam produsele puse pe banda, casieră le scana, eu le puneam in cos, iar „baba” de după mine, a început să puna mainile pe toate produsele mele si sa imi împingă produsele pe banda, ca i se părea că banda merge prea încet sau ca „chiar” z stat, imediat ce am vazut, i-am spus sa nu mai imi atingă produsele… nu mai vorbesc de oamenii care nu am masca, macar in supermarketuri, de cei care tusesc si stanuta si nici macar nu pun mana la gura, daramite sa foloseasca un servetel pe care sa il arunce la cosul de gunoi, iar nu pe jos, nu vorbesc de cei care gusta din alune, fistic sau alte produse in magaxine si lasa cojile acolo, intre produse, si nici macar nu le arunca la cosurile de gunoi existente in magazine, pe care i-am vazut de atatea ori prin magazine inclusiv rdcent, in starea de urgenta!!!! Ce e cu voi oameni buni??? E pandemie, trebuie sa avem grija unii de alții și să respectăm buna voie, iar nu prin coerciția statului, măsurile impuse in starea de urgenta!!! Bine ca exista amenzi, bine ca sunt mari, iar cine le-a primit, cu siguranță le-a meritat!!!! Cum si daca o sa le plateasca, asta ramane de vazut!!!! Sper sa fie puține cazuri de îmbolnăviri și de decese în următoarea perioadă, atât în țara noastră, cât și în lume!!! Sănătate multa, oameni buni!!! Si…STATI ACASA!!!!

    • Stefan

      2020-04-20T11:31:56+03:00 at 11:31

      Si pana la urma ce sa intamplă dupa Pasti?ziariști de doi bani

    • Fiul mamei

      2020-04-20T16:00:37+03:00 at 16:00

      Prostuto batranii si nu baba si mosu ca si mata care tea fatat e baba si tactu care sia depus samanta in mata e mos ,vaco , samanta lu tactu nu o fost buna ca se vede ce vaca a esit , si in primul rand babele si mosi au prioritate prin lege articolu 4 proasto ca sa poata intra primi la casa sa plateasca

    • zgabeata iftode

      2020-04-21T00:34:37+03:00 at 0:34

      ai iq subunitar tata?? sau doar spalata pe creier? ce coronavirus? , nu exista asa ceva, esti victima unei propagande fasciste, deschide ochii sa vezi lumea reala, democratia anulata de un guvern demis de parlament, drepturile si libertatile noastre anulate si ele, , politia face abuzuri si armata ne tine in puscarie la domiciliu, si asta e deabia inceputul, e deabia introducerea

  13. Andrei pelikan

    2020-04-20T10:08:12+03:00 at 10:08

    Ce legătură are titlul cu continutul? Fir-ati ai dracului cu stilul vostru de imbecili care va dați mari șmecheri.

  14. Marin

    2020-04-20T09:41:41+03:00 at 9:41

    La cei din linia întâi ați dat cei 500 de euro după grad,numai la doctori și asistente . Restul personalului ciuciu, ia-ți papat voi banii.

  15. Paranico vladimir

    2020-04-20T04:42:38+03:00 at 4:42

    Un mincinos inpreuna cu Orban da amenzi care nu se pot plăti. Velea slugoi, securistului mafiot daniel fără onoare Demisia guvern incompetent.

  16. Stendhal

    2020-04-19T22:24:52+03:00 at 22:24

    Poliția umilește poporul român mai mult ca niciodată în istorie. Ați pus în genunchi 20 de milioane de români nevinovați, in numele gripei și a isteriei provocate de boală. Voi, forța represivă a statului, ați ucis de când vă știu demnitatea umană a poporului român. Voi nu aveți umanitate. Voi aveți ignoranță, prostie, incultură si violență mintală. Mi-e scârbă. Mândria de a fi român, e umilința supremă de a fi român.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top