Connect with us
Sorin Grindeanu a prezentat programul de guvernare în Parlament. Premierul a prezentat promisiunile și măsurile pentru perioada următoare.

Politic

Cabinetul Grindenu, la votul de învestitură. Ce promite Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a prezentat programul de guvernare în Parlament. Premierul spune, printre altele, că se dorește reducerea taxelor de muncă și o Românie normală.

„Vă mulțumesc pentru participarea la această ședință comună. Aș dori să le mulțumesc celor care m-au propus în această funcție. Vreau să precizez faptul că prima propunere a PSD doamna Sevil Shhaideh ar fi fost o propunere excelentă.

Chiar în această seară, dacă voi primi votul, voi convoca prima ședință de guvern. Ca și în alte ședinte anterioare, subiectul principal al dezbterilor este România. S-a vorbit în astfel de momente de felul în care ne dorim să arate România. S-a vorbit de România corectă, eficientă. Eu vă propun astăzi o altă țintă, care le include pe toate. Vă propun România normală. Dacă veți vota în favoarea guvernului să avem o țară normală.

Îmi doresc o țară normală în care lucrurile să fie așa cum e normal să fie și nu o regulă cum pare azi a fi în multe domenii. Politicienii aleși să respecte ce au promis în timpul campaniei electorale. Aceasta eeste relația normală. În programul de guvernre veți regăsi toate măsurile prezentate de Liviu Dragnea în campania electorală. Este normal să existe o răspundere politică.

Scopul tututror acțiunilor noastre este bunăstarea celor care ne-au votat și care plătesc taxe și impozite. Nu venim la guvernare pentru a face statistici pe hârtie. Într-o țară normală guvernul trebuie să urmărească salarii mari. Vrem investiții străine, dar investiții care să ofere locuri de muncă pentru români.

Din acest motiv în programul nostru am propus o schimbare în privința atragerii investitorilor străini. Vrem ca investitorii străini să găsească un cadru fiscal predictibil. Avem în program măsuri bune pentru oameni de afaceri. În același timp avem în vedere creșterea salariului minim pe economie. Să avem o creștere a salariului la 3250 de lei în 2020.

De la 1 ianuarie 2018 ne propunem ca impozitul pe venituri mai mari de 2000 de lei să scadă. Ne dorim ca tinerii să nu mai plece în străinătate. Studenții să rămână aici, să muncească aici, să susțină prin munca lor sistemul de educație și sănătate.

Am colegi care fie au plecat, fie se mai gândesc să plece. Stoparea acestui fenomen trebuie să fie o prioritate. Vreau ca tinerii să rămână acasă. România va fi o țară normală când tinerii vor găsi motive să rămână aici.

Citește și: Guvernul Grindeanu, aviz pozitiv în comisii. Miercuri seara are loc depunerea jurământului

Acesta este motivul pentru care am curprins în programul nostru de guevrnare. Avem un program ambițios. Am inclus în viziunea nostră programe de ucenicie și de stadii care să le permită tinerilor să învețe o meserie.

România normală înseamnă investiție în industria de apărare. Am prevăzut o alocare de minim 2% din PIB.

România normală înseamnă o justiție dreaptă și independentă. Înseamnă un stat de drept echilibrat și funcționar. Într-o țară normală domnește legea. Într-o țară normală cei vinovați sunt pedepsiți și cei nevinovați sunt apărați.

Am parcurs doar câteva dintre măsurile prevăzute în programul nostru de guvernare. Prin această scurtă prezentare aș dori să vă conving că acest program nu țintește la ceva ce nu poate fi atins. Tot ceea ce vă propun este să facem România o țară normală. Normalitatea este esența programului nostru de guvernare. Este de datoria noastră să punem ordine și rânduală, în toate domeniile de activitate. Într-o țară normală oamenii politici muncesc pentru cei care au ales. Într-o țară normală politicienii au un discurs resectuos.

Timp de un deceniu politica a fost dominată de vrajbă și încrâncenare. Vă propun ca începând de astăzi să ieșim din această logică a conflictului, între putere și opoziție, între stânga și dreapta. Putem repreenta partide diferite și e nornal să gândim diferit.

Sunt un om care prețuiește dialogul. Am prieteni buni în alte partide politice. Domnul primar al Timișoarei, Robu, este un exemplu de dialog. Stmați colegi din opoziție, vreau să-mi încep mandatul cu o invitație la dialog.

Fără a fi ironic, vreau să spun că acest guvern nu va fi al meu, nici PSD, nici ALDE,. Va fi guvernul României. Veți avea un loc mereu la masa discuțiilor. Primul proiect la care vă invit să colaborăm este România normală. Vă mulțumesc!”, a spus Sorin Grindeanu.

1 Comment

1 Comment

  1. Ciprian Birtea

    2017-01-04T15:43:22+02:00 at 15:43

    Vise plăcute. Salariul minim e 1250 în acest moment; până la 3250 mai este.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top