Politic

Călin Popescu-Tăriceanu, audiat marţi în Comisia juridică

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat încuviinţarea urmăririi penale, va fi audiat marţi, începând cu ora 10,00, în Comisia juridică.

Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie.

Călin Popescu-Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din el preşedintele Senatului a afirmat că acesta „nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri”.

Citește și: Ce spune Călin Popescu Tăriceanu după ce DNA a cerut urmărirea penală în cazul său

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, în urmă cu două săptămâni, solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului.

Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului.

Raportul la solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, până pe 10 decembrie

Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu până pe data de 10 decembrie, a decis, luni, Biroul permanent.

Preşedintele Senatului urmează să fie audiat de senatorii jurişti marţi, 27 noiembrie.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu, susţinând că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului.

Vezi comentarii

  • Tariceanu pierde razboiul cu statul paralel si se face de ras. Sa speram ca se va implini vointa romanilor care il doresc la bulau

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More