Connect with us
Călin Popescu Tăriceanu: Codul Penal nu se schimbă prin OUG

Politic

Călin Popescu Tăriceanu: Codul Penal nu se schimbă prin OUG

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că nu a discutat cu partenerii de coaliţie, în cadrul unei şedinţe pe care a avut-o în cursul zilei, despre modificarea Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă, ci se va merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare.

„Am avut o reuniune a Coaliției, la care a participat domnul Dragnea, dar și premierul Viorica Dăncilă. Trebuie să vă dezamăgesc: subiectul unui OUG nu este o prioritate pentru noi, nu avem în vedere OUG pe Coduri.

Am discutat despre modificările pe care trebuie să le facem la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, este un document pe care ministrul Justiției îl are aproape finalizat și care va fi transmis partenerilor noștri internaționali pentru a vedea exact ce modificări dorim să facem.

Nu am discutat despre niciun fel de OUG de modificare a Codurilor. Vă spun oficial: vom merge pe calea procedurilor parlamentare (…) Excludem și varianta asumării răspunderii guvernamentale”, a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

El a precizat că modificările respective nu vor fi făcute nici prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. Preşedintele ALDE a mai spus că la şedinţa coaliţiei au participat liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă.

Tăriceanu a precizat că nu se are în vedere asumarea răspunderii pentru modificarea codurilor penale

Întrebat dacă PSD a agreat aceste variante, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Sigur ca da”. Acesta a precizată însă că „va trebui fără îndoială să facem sesiune extraordinară”.

Tăriceanu a acuzat însă întârzieri în intrarea în vigoare a legilor promovate de PSD-ALDE, prin „toate tertipurile posibile” din partea opoziției și a președintelui, afirmând că se așteaptă să se întâmple același lucru și la modificarea codurilor penale.

„Ne punem întrebarea, majoritatea parlamentară de ce mai e necesară?”, a comentat Tăriceanu.

Citește și Ministrul Justiției, declarații despre extrădarea Elenei Udrea din Costa Rica

Declarațiile vin în contextul în care Liviu Dragnea a declarat vineri, în prima ieșire publică după condamnare, că în Parlament nu mai este o ”procedură normală” și PSD este decis să meargă până la capăt cu modificarea legilor justiției și a codurilor penale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top