Connect with us
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ordonanța de urgență a fost retrasă. Președintele Senatului a făcut anunțul.

Politic

Călin Popescu Tăriceanu: „Am luat decizia să retragem ordonanța”

Călin Popescu Tăriceanu vorbește despre controversata ordonanță de urgență. Șeful Senatului spune că este convins că majoritatea oamenilor nu au citit ordonanța de urgență.

Declarații Călin Popescu Tăriceanu

Suntem cu toții martorii unei situații extrem de tensionate. Cei care au manifestat, am văzut și comentarii, am văzut o listă de oameni politici…sigur că această manipulare a prins. Oamenii au căpătat convingerea că Guvernul dacă a luat această decizie urmărește ceva. Discuțiile din ultimele două-trei zile ne-a ridicat un mare semn de întrebare. Ordonanța este constituțională, nu vizează o anumită persoană, vine să corecteze anumite lucruri cerute de CCR. Toată baza este corectă. O situație care s-a inflamat, o percepție care s-a instalat. Sunt convins că 85% nu au citit ordonanța.

Am luat cont de poziția exprimată printr-un comunicat de la Emil Constantinescu. El a fost cel acre a inițait ce am numi azi „societatea civilă”. Am luat această decizie să retragem ordonanța să retragem, că nu avem nimic de ascuns, niciunul nu beneficiază de această ordonanță.

Vreau să vă spun altceva: intenția noastră este să revenim la normalitate, țara să fie guvernată.

Stăm într-o manifestație perpetuă și lucrurl acesta o să ajungem să ne uităm înapoi și să spunem: am ratat un moment care ar fi putut fi important.

Dacă noi am înțeles că sunt niște suspiciuni atât de puternice m-aș aștepta să spună: ce facem cu drepturile care sunt călcate în picioare? Lucrul acesta nu ne preocupă.

Eu mi-aș dori ca președintele să revină la rolul pe care i-l consacră Constituția. Nu de jucător. Nu rolul partizan, de lider al opoziției. Sigur că poate nu o să avem niciodată un președinte ideal, dar el trebuie să se apropie de perfecțiune.

Nu vreau să fac aluzii răutăcioase, este weekend, luni probabil că activitățile vor fi reluate. Aș vrea să văd poziția exprimată public în Parlament a președintelui.

Este o amplitudine de instituții și autorități care își depășesc rolul constituțional. Acest moment de încleștare în care aceste forțe oculte își dau seama că au pierdut teren.

Miza a devenit ordonanța de urgență. Mai disuctăm cumva de generalul Coldea? Ceea ce s-a întâmplat în SRI e o chestie foarte gravă. Doamna Kovesi era și ea părtașă la sindrofiile cu Ghiță, ea care trebuia să fie porumbelul alb.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top