Connect with us

Politic

Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după eșecul referendumului: „O lipsă de interes a cetățenilor”

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit luni despre eșecul referendumului din 6 și 7 octombrie. Președintele Sentatului susține că nu este o victorie, dar nu este nicio înfrângere și că nu s-a discutat subiectul în ALDE pentru că partidul nu s-a implicat în campania pentru referendum.

„Nu am făcut nicio analiză la nivelul partidului, pentru că referendumul nu este organizat de ALDE, nu s-a implicat ALDE, după cum știți am exprimat un punct de vedere care a fost împărtășit și de cea mai mare parte dintre colegi, că în acest referendum trebuie să dăm dreptul cetățenilor să se exprime, simpatizanții și membrii să voteze conform propriilor convingeri.

Ceea ce am văzut în spațiul public, după încheierea referendumului, acest referendum este comentat de diverși ca o victorie pentru unii și o înfrângere pentru alții. Referendumul, după părerea mea, ca rezultat este neconcludent pentru că nu s-a atins cvorumul.

Citește și: Liviu Dragnea, decizie neașteptată după Referendum! A renunțat la Camera Deputaților în favoarea lui Florin Iordache

Reflectă o lipsă de interes a cetățenilor pe acest subiect. Nu că referendumul ar fi un succes sau un eșec. Estimam că 85% va fi în favoarea, văd că cifra depășește 90%, în această privință, o opțiune a fost clar exprimată, dar insuficiet ca referendumul să fie validat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Claudiu Manda, despre rezultatul referendumului: „Nu este o vină a Guvernului”

La rândul său, Claudiu Manda, membru PSD, a anunțat că nu este o vină a PSD pentru rezultatele slabe ale referendumului.

Nu este o vină a Guvernului, pentru că am văzut că se cere demisia Guvernului, nu are cum să fie vina Guvernului, pentru că era obligaţia Guvernului de a organiza referendumul, atât timp cât avem o iniţiativă cetăţenească pe de o parte, avem un vot în Parlament pe de altă parte (…). Nu a fost un referendum al PSD.

Citește și: Patriarhia Română, prima reacție după referendum: „Un succes nedeplin”

Noi am susţinut atât cât am putut şi noi. PSD a obţinut cel mai mare scor la alegeri în 2016, 46% din voturi, respectiv 3,2 milioane de voturi. E clar că PSD nu ar fi putut să asigure singur un prag de 5,6 milioane de voturi, cât era nevoie”, a spus senstorul PSD.

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top