Politic

Călin Popescu Tăriceanu, vizită surpriză la Cotroceni: „Am avut o discuție cu președintele”

Călin Popescu Tăriceanu ar fi mers, marți, la Cotroceni, pentru a discuta cu Klaus Iohannis. Potrivit antena 3, Tăriceanu s-ar fi întâlnit cu șeful statului înainte de consultările oficiale, de miercuri.

Update, ora 14:40: Klaus Iohannis a confirmat la rândil său întâlnirea cu Tăriceanu. În cadrul unei conferințe de prese, președintele a afirmat: „Am discutat cu Tăriceanu, informal, politică și nu s-a referit la PNL. Nu vreau să detaliez.”

Update, 13:15: Călin Popescu Tăriceanu a confirmat informația potrivit căreia s-a întâlnit cu președintele Iohannis.

„Am văzut astăzi ştiri că m-am întâlnit cu preşedintele Iohannis. Astăzi, în niciun caz, pentru că din câte ştiu preşedintele e la Bruxelles. În această perioadă, poate anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Am avut o discuţie, dar nu la Cotroceni. Am avut o discuţie cu preşedintele şi mai mult de atât nu am ce să vă spun, pentru că poziţia noastră oficială v-am comunicat-o mai devreme.”, a spus Tăriceanu.

El a precizat că nu a fost o discuţie instituţională.

„Nu am plecat de la nicio premisă, pentru că eu nu am solicitat, nici Daniel (Constantin – n.r.) această discuţie. Am făcut o discuţie cu preşedintele şi mai mult de atât, îmi pare rău, nu am să pot să vă spun. Nu pot să vă dau alte detalii, dar cred că logica simplă vă ajută în chestiunea asta având în vedere că am fost împreună cu Daniel Constantin. Nu a fost o discuţie instituţională.”, a adăugat liderul ALDE.

Președintele Iohannis i-ar fi propus să participe la o coaliție de dreapta, pentru a forma o majoritate în Parlament, relatează antena3.

Călin Popescu Tăriceanu, vizită surpriză la Cotroceni înainte de consultările oficiale

”Ce știu sigur este că demersul nu i-a aparținut lui Călin Popescu-Tăriceanu. Anterior domniei sale la Cotroceni ar fi fost Traian Băsescu” a spus Oana Stancu Zamfir la ”Previziuni”.

Întâlnirea dintre Traian Băsescu și Klaus Iohannis ar fi avut loc marți.

La ora 12:00, Călin Popescu Tăriceanu va susține o conferință de presă. Rămâne de văzut dacă va face declarații și pe acest subiect.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-12-16T14:43:58+02:00 14:43

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More