Connect with us
Marian Oprișan, lider PSD, își doreste un guvern cu mai puțini ministri

Politic

Carmen Dan, audiată din nou în Parlament pentru violențele de la protestul din 10 august

Președintele Comisiei de Apărare o cheamă din nou la audiere în Parlament pe Carmen Dan, Ministrul de Interne.

Senatorul PNL Marcel Vela a anunţat că a convocat o nouă şedinţă, marţi, pentru audierea prefectului Capitalei, a comandantului Jandarmeriei precum şi a ministrului de Interne, pe tema violenţelor de la protestul din 10 august, el afirmând că demisia ministrului Carmen Dan este „urgenţă naţională”.

„Până astăzi, ministrul Carmen Dan nu a transmis Raportul MAI cu privire la abuzurile din 10 august, solicitat oficial încă din data de 24 august. Până în prezent, Biroul Permanent al Senatului nu a comunicat Comisiei de ce nu a aprobat solicitarea PNL de a avea activitate încă din data de 13 august pentru a afla ce s-a întâmplat la protestul din 10 august.

Citește și: Reacția lui Carmen Dan, după ce i s-a cerut demisia: „Eu pot lucra cu Primăria Capitalei”

Şedinţa Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din data de 27 august, a fost boicotată de senatori ai PSD. Am convocat o altă şedinţă pentru marţi, 4 septembrie (afişată oficial pe site-ul Senatului) pentru a audia prefectul Capitalei, comandantul jandarmilor şi pe ministrul Carmen Dan, convocare care a stârnit revolta unor senatori pesedişti din comisie”, arată senatorul PNL într-un comunicat de presă transmis duminică, scrie News.ro.

Citește și: Ce a spus Carmen Dan la audierile din Comisia de Apărare

Acesta mai spune că, având în vedere declaraţiile prefectului Capitalei din 27 august de la Senat, cele din 30 august de la o terasă din Bucureşti şi anunţul recent al primarului Capitalei „cu privire la minciunile din 10 august”, este evident că „PSD doreşte ascunderea adevărului”.

„Celor care au adus abuzul la rang de normalitate în politica românească, le aduc aminte că această Comisie pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, cât şi Ministerul Afacerilor Interne nu sunt ale PSD sau a lui Carmen Dan, sunt doar ale României, indiferent cum se numesc politicienii care conduc vremelnic ministere sau comisii.

Îi mai aduc aminte doamnei Ministru că, pentru a salva imaginea MAI, un liberal a demisionat din aceasta funcţie atunci când din cauza condiţiilor atmosferice s-a prabuşit un avion în Munţii Apuseni, fara a fi domnia sa pilot sau controlor de trafic aerian”, afirmă Vela.

Foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top