Connect with us
Carmen Dan și-a dat Demisia din fruntea MAI

Politic

Carmen Dan și-a dat Demisia din fruntea MAI

Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, și-a dat demisia astăzi din fruntea MAI. „Plec cu frunea sus”,a fost declarația dată de unul din cel mai contestați miniștri PSD.

Tot astăzi sursele spun că ar demisiona si Teodor Meleșcanu, Ministrul Afacerilor Externe.

Ministrul de Interne Carmen Dan și-a depus demisia, a anunțat înainte de ședința CEX și spune că pleacă cu fruntea sus din minister.

„Înțeleg că nu intră în discuție niciun criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Nu ne-am deranjat până acum, acum deranjează. Mă aștept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister și sper să rămână în topul încrederii ministerul de interne. Plec cu fruntea din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”, a declarat Carmen Dan, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național PSD.

Ministrul demisionar de la Interne i-a urat succes înlocuitorului său.

„Nu știu dacă s-a decis într-un mod cert, însă i-aș ura succes colegului meu, senatorul Moga. Nu am ce să îmi reproșez. Partidul, conducerea partidului este cea care analizează. Pe mine m-a interesat dacă această analiză are la bază criterii de performanță. Mi-a spus că nu”, a completat Carmen Dan.

Nicolae Moga este senator de Constanța în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent.

Marian Oprișan, lider PSD, își doreste un guvern cu mai puțini ministri

Marian Oprișan, lider PSD, își doreste un guvern cu mai puțini ministri

Marian Oprișan, lider PSD, își doreste un guvern cu mai puțini ministri

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat, luni, că ar trebui o structură mai flexibilă a Guvernului, cu mai puțini miniștri. El a adăugat că evaluarea miniștrilor îi aparține premierului Viorica Dăncilă.

„ Dacă privim cu atenție eu cred că da (ar trebui restructurare-n.r). Cred că ar trebui să fie o structură mai flexibilă, cu mai puțin miniștri”, a afirmat Marian Oprișan, înainte de Comitetul Executiv al PSD.

Vicepreședintele PSD a adăugat că evaluarea minițtrilor o va face premierul Viorica Dăncilă și o va prezenta social-democraților în Comitetul Executiv.

„Nu fac eu evaluarea miniștrilor din Guvern. Evaluarea o face doamnă prim-ministru. O va prezența în CEx și atunci vom discuta. Nu sunt adeptul să spăl rufele în public Dacă acum nu le exprim înseamnă că nu am nicio nemulțumire în acest moment cu privire la echipă guvernamentală”, a mai spus Oprișan, întrebat despre remanierea guvernamentală.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

1 Comment

1 Comment

  1. dan

    2019-07-21T01:22:25+03:00 at 1:22

    Poate va da si socoteala, penal, pt. 10 August !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top