Connect with us
Ce a discutat Liviu Dragnea cu Viktor Orban: "Am promis că se va întâmpla lucrul ăsta!"

Politic

Ce a discutat Liviu Dragnea cu Viktor Orban: „Am promis că se va întâmpla lucrul ăsta!”

Liviu Dragnea a declarat la Antena 3 că a avut o discuție telefonică joi, cu premierul ungar Viktor Orban, în care s-a vorbit despre candidatura României la OECD și despre înființarea Liceului romano-catolic de la Târgu Mureș.

În final, a precizat Dragnea, după ce iniţial s-a opus, Ungaria susţine „fără echivoc” candidatura României la OECD.

„Este de datoria mea să spun aceasta – este o acţiune complexă, în care preşedintele Iohannis a avut un rol important în perioada trecută, în care MAE, diplomaţii şi alte instituţii s-au implicat.

Dar, dacă o ţară din acest grup se opune, nu puteam să intrăm. A apărut poziţia Ungariei, care a spus că nu mai e de acord ca România să intre în OECD.

Eu atunci l-am sunat pe premierul Ungariei, pe Viktor Orban, am avut o discuţie, am avut mai multe discuţii, de fapt, era într-adevăr nemulţumit, după părerea mea pe bună dreptate – vorbim totuşi de copii care au dreptul la educaţie -, că de foarte mult timp s-a tot blocat din diverse acţiuni înfiinţarea…

De fapt s-a desfiinţat liceul din Târgu Mureş şi s-a tot blocat repornirea lui. Eu am promis că se va întâmpla lucrul ăsta, imediat atunci premierul Ungariei şi ministrul de externe al Ungariei au spus că vor sprijini candidatura României la OECD”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Ulterior, a adăugat el, după ce Parlamentul a adoptat legea, CCR a declarat-o neconstituţională, condiţii în care a apărut din nou o poziţie a Ungariei, care a spus că încă mai are nevoie de timp de gândire.

„Am avut din nou o discuţie cu premierul Orban – aici vreau să spun că l-am rugat şi pe Kelemen Hunor (n.r. – liderul UDMR) să se implice, şi s-a implicat, şi a sprijinit – şi pentru că deja am găsit o altă soluţie administrativă pentru ca acel liceu să se înfiinţeze, pentru că e normal să se înfiinţeze, acum câteva zile am aflat în mod oficial, în mod asumat, că Ungaria a spus că sprijină fără echivoc candidatura României la OECD”, a precizat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, în urma aderării la această organizaţie, „România va avea foarte mult de câştigat”.

Dragnea şi-a exprimat speranţa că România va putea construi un parteneriat foarte serios şi cu China – „genul de relaţii care aduc României avantaje uriaşe”.

 

Foto: Hepta.ro

2 Comments

2 Comments

  1. nae

    2018-04-21T07:41:50+03:00 at 7:41

    La copii romanilor din hungaria te-ai ginditi, mai dracnea, mai ? Aia nu conteaza asa e, sint doar niste romani pirliti !!! Grijania …

  2. nae

    2018-04-21T07:38:12+03:00 at 7:38

    dracnea e cea mai joasa sluga a lui s oros si a oricarui strain. orice i se cere el executa imediat, la fel ca si inaintasii sai. el si gasca au un singur ideal – sa demoleze tara si sa o vinda strainilor pe care ii slujeste …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top