Connect with us
Ce spune Viorica Dăncilă despre conflictul Firea - Dragnea

Politic

Ce spune Viorica Dăncilă despre conflictul Firea – Dragnea

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că a colaborat foarte bine, până în prezent, cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că va avea „aceeaşi abordare” cu aceasta şi în continuare.

Ea a vorbit și despre chemarea în Parlamentul European, în legătură cu incidentele din 10 august.

„Eu am colaborat foarte bine cu doamna Firea, am avut o deschidere totală. Cerinţele pe care dumneaei le-a avut şi le-a discutat cu mine – am căutat să rezolv cât mai multe.

Şi de acum voi avea aceeaşi abordare. Dacă sunt probleme, voi discuta cu primarul Capitalei şi am să văd cum pot să sprijin proiectele pe care le are Capitala”, a declarat Dăncilă.

De asemenea, întrebată dacă mai este loc şi pentru Liviu Dragnea şi pentru Gabriela Firea în acelaşi partid, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Permiteţi-mi să nu fac declaraţii care ţin de partid în public. Întotdeauna, pe parcursul celor 23 de ani de când sunt în partid, am considerat că lucrurile trebuie spuse în interiorul partidului şi nu discutate în afara partidului.

De aceea, punctul meu de vedere îl voi spune în cadrul Comitetului Executiv. (…) Cred că, dacă vrem într-adevăr să avem un rezultat în care să ţinem cont de părerea fiecăruia, aceste lucruri trebuie discutate în interiorul partidului”.

Şefa Executivului efectuează vineri o vizită în judeţul Argeş.

Viorica Dăncilă, despre chemarea în Parlamentul European

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că va discuta cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre eventualele îngrijorări existente la Bruxelles în urma protestului din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Întrebată la Topoloveni dacă a discutat cu Jean-Claude Juncker în ultima perioadă, aşa cum a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a precizat:

„Cu domnul Juncker nu am vorbit încă. (…) Am avut o vizită în Spania, unde m-am întâlnit cu omologul meu spaniol, dar şi cu regele Spaniei, m-am întors azi-noapte, am venit aici.

Dar voi discuta cu domnul preşedinte Juncker nu în ideea de a scuza pe cineva, (…) ci de a ruga să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care ne fac să credem într-o direcţie sau în cealaltă”.

Totodată, chestionată dacă va merge în Parlamentul European, dacă va fi chemată, Dăncilă a răspuns:

„Categoric am toată deschiderea să merg şi în Parlamentul European şi în Parlamentul României, acolo unde voi fi chemată, dar (…) cred că nu este benefic nici din partea Guvernului, nici din partea liderilor politici să ne dăm cu părerea. (…)

Să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care să stabilească adevărul”.

Citește și: Cătălin Rădulescu, atac fără precedent la Gabriela Firea: „E o chestiune penibilă”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top