Claudiu Manda: „Amnistia și grațierea se fac, nu se discută”

Ultimul update: luni 17 decembrie 2018 16:31 Data publicării: luni 17 decembrie 2018 16:31
Autor , în Politic

Preşedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda, a declarat, luni, că „amnistia și grațierea de fac, nu se discută”, precizând că o dezbatere pe subiect nu ar face decât să întârzie demersul.

„Eu am înțeles că trebuie să vedem dacă există și o altă posibilitate decât amnistie și grațiere, pentru ca persoanele care au fost abuzate, care n-au avut parte de un proces corect sau au avut dosare făcute, nu știu, în ceea ce privește funcționarea cu binomul și cu culoarele, și care sunt nevinovați, să poată să nu mai fie nici cercetați și nici în pușcărie. Și mi se pare corectă această abordare.

Ce va face Guvernul este o chestiune care va decide Guvernul. Amnistia și grațierea se fac, nu se discută. După ce se fac, sigur că se aduc și argumentele necesare. E o chestiune pe care Guvernul, dacă o dă, o dă cu argumentele necesare și cu argumentele pe care le are, nu stăm să facem o dezbatere pe subiect”, a spus Claudiu Manda.

Citește și: Răspunsul PSD, cu privire la cererea lui Iohannis de a ști despre fiecare ședință de Guvern: „Nu o să-l anunțe”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că tema amnistiei şi graţierii trebuie abordată, pentru ca acest subiect să fie închis, întrucât PSD şi ALDE au şi obligaţia de a repara nedreptăţile.

Klaus Iohannis, scrisoare urgentă adresată prim-ministrului, cu privire la ședințele Guvernului

La rândul său, Klaus Iohannis a avut o reacție la această situație. Președintele României i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

„În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

Învederez că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/ aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009″, arată şeful statului în scrisoare, potrivit Administrației Prezidențiale.

foto: Hepta.ro

Sursa: Huff.ro
Loading...
Comentarii