Connect with us

Politic

Corina Crețu: „Am început să fiu atacată într-un mod şocant”. Ce a pățit comisarul european

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a dezvăluit pe pafina sa de socializare că niciun alt proiect major nu este depus la Comisia Europeană în afara magistralei de metrou M6. Aceasta a adăugat că este trist că în alte state poate contribui la dezvoltarea şi deblocarea de proiecte, în timp ce în România primeşte doar acuzaţii şi insulte.

„Nu ştiu dacă aţi urmărit, dar aseară, ca la un semnal, după ce am zis că studiul de fezabilitate al spitalelor regionale costă 1,8 milioane euro (şi nu 250, cât se avansase în spaţiul public), am început să fiu atacată într-un mod şocant.

Aceste atacuri pornite ca la un semnal la adresa mea şi mai ales atacurile la adresa Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzată că sunt vândută intereselor străine.

În condiţiile în care toţi ştiu câte eforturi am făcut preluând pe fonduri europene toate creditele României pe care le avea de plătit către Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană de Dezvoltare, salariile funcţionarilor din România care lucrează pe fonduri europene, fazând zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp şi pentru care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea mă lasă fără cuvinte”, a scris Corina Creţu, pe Facebook.

Citește și: Corina Crețu: „Vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”

Ce proiecte majore au fost depuse la Comisia Europeană

Ea a adăugat că ar fi înţeles să fie considerată trădătoare de partid şi de ţară dacă România ar fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau sau care ar fi fost uitate perioade lungi de timp.

„Din păcate, nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afara magistralei de metrou M6, proiect în legătură cu care încă aştept un răspuns la o scrisoare adresată de către directorul general al DG Regio, domnul Marc Lemaitre, ministrului Transporturilor, fără de care regulamentele nu îmi permit să adopt o decizie.

Niciun alt proiect major nu e depus la Comisia Europeană, în condiţiile în care România a depăşit cu mult datele la care singură s-a angajat că le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar şi pentru autostrăzile Piteşti-Sibiu, Târgu Mureş-Iaşi, Craiova-Piteşti, podul de la Brăila, metroul Pipera-Berceni, Centura Bucureştiului, etc.

E trist că reuşim în alte state să dezvoltăm şi să deblocăm proiecte, iar de la Bucureşti primesc doar acuzaţii şi insulte. Nu numai eu, dar şi serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte instituţii europene”, a susţinut comisarul european.

2 Comments

2 Comments

  1. grigore

    2018-11-03T08:34:39+02:00 at 8:34

    păcat ca aceasta tara este condusa de niște taranisti care sunt puși numai pentru capatuiala

  2. Bican

    2018-11-02T14:38:20+02:00 at 14:38

    este cinstita, nu vrea sa fure si asta deranjeaza

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top