Politic

CSM a cerut Inspecției Judiciare să facă verificări, după ce Liviu Dragnea i-ar fi amenințat pe procurori

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut luni Inspecției Judiciare să facă verificări, după ce președintele partidului PSD, Liviu Dragnea, ar fi făcut niște afirmații la un post de televiziune.

„Urmarea a afirmaţiilor făcute în spaţiul public în data de 10 iunie 2018 de către domnul Nicolae Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, în temeiul art. 30 alin (1) din Legea 317/2004 republicată, Secţia pentru procurori s-a sesizat din oficiu.

Citește și: Miting PSD: Cât a durat curățenia în Piața Victoriei după manifestație

Și, pe cale de consecinţă, a solicitat Inspecţiei Judiciare – Direcţia de inspecţie pentru procurori efectuarea de verificări cu privire la afirmaţiile prezentate, din perspectiva potenţialului de afectare a independenţei sistemului judiciar”, a transmis, luni, Secţia pentru procurori.

Duminică, la un post de televiziune, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat motivele pentru care social-democraţii au organizat o manifestaţie.

Citește și: Miting PSD cu sute de mii de participanți. Gabriela Firea a deschis discursurile cu un atac la Iohannis

„Noi am făcut mitingul ăsta din mai multe motive. Primul motiv şi cel mai puternic motiv este de a protesta puternic împotriva acestui sistem odios, nenorocit, pe care îl gestionează o mână de securişti, o mână mai mare, care este patronat de Klaus Iohannis, care este unul din beneficiarii principali ai acestui sistem, prin uneltele pe care le au şefii Parchetelor, ofiţeri din servicii, Pahonţu, care e unul din liderii importanţi ai statului paralel, şi toţi ceilalţi, toate ‘portocalele’ pe care dumneavoastră le-aţi arătat şi care încep să iasă la iveală în continuare”, a declarat Dragnea.

Te-ar putea interesa și:  Liviu Dragnea anunță un nou „miting uriaș” al PSD și îl amenință pe Iohannis cu suspendarea!

Liderul PSD Liviu Dragnea anunță un nou miting „uriaș” al social-democraților și îl amenință pe Klaus Iohannis cu suspendarea în cazul în care nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Dragnea a prins curaj după mitingul PSD din Piața Victoriei, la care au luat parte circa 150.000 de oameni, aduși cu autocarele din mai multe județe.

În direct la Antena 3, președintele PSD a spus că acesta a fost „mitingul mic” și că următorul va fi unul „uriaș”, care va avea loc în altă locație. Citește continuarea AICI.

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More