Dacian Cioloș îi răspunde lui Liviu Dragnea

09.01.2017
Dacian Cioloș îi răspunde lui Liviu Dragnea

Dacian Cioloș îi răspunde lui Liviu Dragnea, în urma acuzelor șefului PSD legate de o presupusă gaură de 10 miliarde de lei pe care noul guvern a găsit-o. Social-democrații au criticat direct fostul guvern pentru modul de administrare al bugetului.

Dacian Cioloș îi răspunde lui Liviu Dragnea – „Această „gaură” NU există!”

Fostul lider al cabinetului tehnocrat a explicat, într-o amplă postare pe Facebook, mecanismele după care funcționează un buget, precum și falsele argumente în spatele cărora se ascunde șeful PSD.

„Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva luni, conștient că nu știe pe unde să scoată cămașa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit, citez, „o gaură de zece miliarde în buget”. Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de „gaură” ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar – ceea ce nu este cazul. Această „gaură” NU există.”, scrie Dacian Cioloș în postarea sa.

Tirada fostului premier nu s-a oprit aici. El și-a justificat activitatea în baza cifrelor ultimului an. „Realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015. Iar deficitul final a fost sub cel prognozat și aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei. Astfel, n-am lăsat presiune pe bugetul anului următor, cum se obișnuiește, tocmai pentru a ușura povara noului Guvern. Restul sunt povești.”, a mai spus Cioloș.

În finalul postării, Dacian Cioloș a îndemnat la verticalitate și asumare a responsabilităților. „2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu își poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar așa cum ne-am obișnuit, în logica PSD-ului, tehnocrații sunt tot timpul de vină.”

Citește și: Dacian Cioloș și-a prezentat bilanțul: A scăzut numărul șomerilor, pensiile și salariile au crescut

Fostul lider de la Palatul Victoria a încheiat printr-o întrebare retorică acidă: „Chiar așa, de ce nu ați spus în campanie că veți crește taxele pentru o parte dintre angajați și ați făcut acest lucru în a doua ședința de Guvern?