Decizie neașteptată luată de Klaus Iohannis, în urmă cu puțin timp! E oficial

Ultimul update: marți 18 decembrie 2018 10:34 Data publicării: marți 18 decembrie 2018 10:33
Autor , în Politic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va merge la şedinţele de Guvern, după ce a constatat „o dorinţă de colaborare” din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

„Am solicitat agenda (şedinţei de Guvern – n.r.). Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE – n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm.

Foto: Răspunsul PSD, cu privire la cererea lui Iohannis de a ști despre fiecare ședință de Guvern: „Nu o să-l anunțe”

Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a precizat Klaus Iohannis, la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa – Africa.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care i-a solicitat agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

„În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Învederez că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/ aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009″, arăta şeful statului în scrisoare.

Klaus Iohannis, despre plângerea penală cerută de Liviu Dragnea împotriva sa

Klaus Iohannis sublinia că, potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Executivului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului.

Cât despre plângerea penală împotriva Președintelui, Klaus Iohannis a declarat că nimeni nu poate depune o plângere penală împotriva sa și insistă ca premierul să nu dea ordonanța de urgență privind amnistia.

Foto: Hepta.ro

Sursa: agerpres.ro
Comentarii