Connect with us
Se renunță la starea de urgență! Declarații Klaus Iohannis

Politic

Se renunță la starea de urgență! Declarații Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință de urgență, pentru a doua zi consecutiv, la Palatul Cotroceni. Discuțiile au avut loc în format restrâns, premierul, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătății și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. La finalul discuțiilor, președintele a declarat că după data de 15 mai restricțiile de circulație vor fi ridicate, însă, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască.

„Așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Am avut astăzi o nouă întâlnire pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri.(….)Vom putea să reunțăm la purtarea măștii poate la anul.,

O a doua măsură este una care cu siguranță va bucura. După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne în picioare interdicțiile de manifestări publice. (….)Viața nu va reveni din păcate la normalitate „, a spus Klaus Iohannis

Mesajul președintelui Klaus Iohannis:

„Bună ziua. Dragi români, așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun (nr. cu mască). Am avut astăzi o nouă întâlnire pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa numitul plan de relaxare

Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și în acest sens vom avea un plan destul de detaliat în scurt timp.

Am considerat că unele din chestiunile care ne privesc pe toți trebuie anunțate din timp. Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție.

Am decis astăzi ca după 15 mai toată lumea va fi obligată să poartă măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul.

O a două măsură pe care am decis-o: după data de 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem.

Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări, vor rămâne și alte interdicții în vigoare.

Până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili care activitate poate să înceapă.

O activitate importantă este cea școlară. Voi avea o întâlnirea cu min. educației pentru a elabora un plan pentru revenirea elevilor la școală. Un plan este necesar și pentru revenirea activității economice.

Să nu ne imaginăm că vom reveni la normal în 15 mai.

Pas cu pas, după un calendar care ține și de evoluția cazurilor, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate. Pe măsură ce interdicțiile vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia va deveni mai mare”, a anunțat președintele.

LIVE: Klaus Iohannis

Sumarul declarațiilor lui Klaus Iohannis

  • După data de 15 mai toată lumea este obligată să poarte măști de protecție
  • După data de 15 mai vom renunța la starea de urgență
  • Se renunță la restrângerile privind declarațiile

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

2 Comments

2 Comments

  1. Mircea

    2020-04-22T18:33:11+03:00 at 18:33

    Nici nu are sens sa ne uitam in gura lui Wuhannis. Astazi zice una, maine cu totul altceva.

  2. Chis Alexandru

    2020-04-22T15:55:35+03:00 at 15:55

    Dle Iohannis, daca Streinul Cercel dorea sa ne bage, pe noi cei trecuti de 65 de ani, in acele ghetouri ale supravietuirii, dvs, mai „grijuliu” cu noi cei in varsta, v-ati zis ca „Fiecare cu soarta sa, de ce sa ma ingrijesc eu de cei trecuti de 65 de ani?” si ne-ati aruncat, aidoma marilor imperatori romani, direct in ghearele Coronavirusului! De ce sa aveti dvs grija noastra? Si asa suntem un lest care provocam numai pierderi societatii pe care dvs o pastoriti. Adica dvs ati gandit in felul dvs, nemteste, si anume: „Cine scapa, scapa! Cine nu, Dumnezeu sa-l ierte!”. V-ati descotorosit de noi, arncandu-ne in „valurile virusilor” care vor misuna in jurul nostru pentru ca nu va mai inereseaza sanatatea poporului ci dupa 15 mai veti face „vira ancora” si prin acel tonou criminal actiunile in sanatate se vo metamorfoza in actiuni economice. Cu alte cuvinte… cine scapa, scapa, ci nu… in „lumea dreptilor”! De ce ati mai perorat faptul ca Streinu Cercel a propus o metoda criminala si antisociala, daca dvs nu mai proneti nici o metoda de supravietuire a batranilor lasandu-i de izbeliste? Aceasta este marea dvs „rotectie” pe care o acordati? Dumnezeu sa ne odihneasca pe noi care vom trece foarte curand „la cele vesnice”, dar dvs sa nu va odihniti in veci pentru ca, prin actiunea dvs, de-a dreptul criminala, ne-ati adus mult mai repede spre exit!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top