Connect with us
Declarații Liviu Dragnea despre noul premier: PSD va face majoritate cu ALDE

Politic

Declarații Liviu Dragnea despre noul premier: PSD va face majoritate cu ALDE

Liviu Dragnea a sușținut o conferință de presă în care a vorbit despre planul și noul guvern. Președintele PSD a dat de înteles ca Iohannis nu va putea refuza propunerea de premier. De asemenea a afirmat și că PSD nu va încălca nici o lege sau consțituția.

Dragnea apropo de legea care înterzice incompatibilitatea cu cei condamnați penal. ”Legea nu restrânge drepturile fundamentale.”

Liviu Dragnea despre viitorul premier

”Nu voi face o propunere de prim ministru în avantaj pentru mine sau pentru PSD, ci în avantajul acestei țări.” Vom merge cu o propunere care să poată să fie acceptată. Sper ca președintele să respecte  votul popular.”, a mai spus Liviu Dragnea.

”PSD nu are de gând să încalce nici o lege!” a mai spus Dragnea în conferința de presă. Este foarte posibil ca Liviu Dragnea să nu fie propunerea PSD.

Iată ce a declarat Liviu Dragnea cu privire la consultările la care PSD nu a participat la controceni.

”Nu aveam pe ce bază să mergem la consultări cu Președintele României pentru că BEC nu avea finalizate rezultatele”.

Dragea despre relația cu ALDE

”Astăzi am avut prima întalnire cu ALDE.”

Dragnea despre discuția cu Cioloș

Primul ministru l-a contactat duminică seara pentru că i s-a părut firesc să discute cu partidul care a câștigat alegerile. Liviu Dragnea l-a invitat la sediul PSD, însă Dacian Cioloș a refuzat să se prezinte în sediul partidului. ”Am apreciat că Cioloș a dorit să discute cu mine despre viitoarele decizii, până la finalul anului. Însă m-au deranjat afirmațiile unui ministru” care după părerea lui Dragnea încă era agățat în campanie.

Dacă guvernul Cioloș va lua decizii care împiedică măsurile propuse de PSD, Dragnea spune că le va amâna imediat în prima sedință a noului guvern.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seară, într-o conferinţă de presă că PSD a câştigat fără echivoc şi fără dubiu alegerile. Și că omânii nu au votat nici pentru guvern tehnocrat, nici pentru guvern liberal, el precizând că social-democraţii lucrează la forma programului de guvernare care va fi prezentat oficial în Parlament. Și la proiectul de buget pe anul 2017. Dragnea a exprimat deschiderea PSD pentru a colabora cu preşedintele Iohannis în procesul de instalare a unei guvernări stabile.

”Ne-am uitat la tot ce s-a produs în spaţiul public. Am sperat că toată lumea va înţelege şi va constata că s-a terminat campania electorală. Însă au continuat atacurile murdare atât la adresa mea cât şi a colegilor mei. Unele chiar mai murdare şi perfide.”, a afirmat liderul PSD.

PSD nu merge singur în guvern

Liviu Dragnea a adăugat că ”PSD a câştigat fără echivoc şi fără dubiu alegerile. Românii nu au votat nici pentru guvern tehnocrat, nici pentru guvern liberal”.

”Cei care vor să ignore votul din 11 decembrie nu numai că greşesc, dar încalcă voinţa cetăţenilor.  Aceștia  au votat duminică şi nu în acest fel vor reuşi ei să îşi recapete încrederea sau credibilitatea.”, a continuat Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că, după ce a luat act de votul de duminică,a dat dispoziţie colegilor săi să redacteze programul de guvernare în forma oficială. Acesta care va fi prezentată în Parlament de către persoana care va fi propusă de PSD pentru a forma Guvernul.

”Tot ce am promis şi prezentat, fără excepţie, în timpul campaniei electorale va fi respectat la virgulă.”, a susţinut Liviu Dragnea.

El a mai spus că social-democraţii lucrează, de asemenea, la ”redactarea fiecărei file de buget pentru fiecare minister şi fiecare instituţie”.

Liviu Dragnea a prezentat şi calendarul de aplicare a măsurilor promise de PSD, după instalarea Guvernului.

Liderul PSD a afirmat, totodată, că partidul său îşi reafirmă ”deschiderea de a colabora şi dialoga cu preşedintele României.” Klaus Iohannis, în toate proiectele care vizează stabilitatea politică, stabilitatea economică, securitatea României.”, precum şi ”în procesul de instalare a unei guvernări stabile”.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top