Connect with us
DEMISIE! Mihai Tudose: Cun un MINISTRU care îşi permite să mă mintă în halul acesta... nu mai am ce să mai lucrez.

Politic

DEMISIE! Mihai Tudose: Cun un MINISTRU care îşi permite să mă mintă în halul acesta… nu mai am ce să mai lucrez.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia, o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat Tudose.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, că a fost ”minţit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

”Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta… nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

Întrebat exact ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan îşi va prezenta demisia, o va accepta.

”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat premierul.

Acesta a explicat că, în condiţiile în care nu avea un înlocuitor pentru funcţia de şef al Poliţiei Române, nu putea accepta propunerea de demitere, mai ales că dorea clarificări de la Bogdan Despescu.

”Sub imperiul momentului te revolţi. Când afli că făptuitorul e poliţist devine furie şi spui: «Ia plecaţi acasă voi, toţi, tot lanţul. După ce trece momentul te bazezi pe rapoarte oficiale”, a declarat premierul.

Acesta a explicat faptul că aşteaptă de la şeful Poliţiei, în maxim o săptămână, două chestiuni foarte clare: vinovaţii, care să fie deferiţi justiţiei, ”de la colegii de ture care nu şi-au recunoscut colegul”, până la şefii ierarhici, care ”ar fi trebuit să ştie că a mai fost cercetat”. ”Aceştia trebuiau primii daţi afară”, a afirmat preemierul.

De asemenea, premierul aşteaptă de la Bogdan Despescu ”un set de măsuri care să rezolve problema” şi să se redea încrederea populaţiei în Poliţie.

”Nu toată Poliţia trebuie blamată, e jenant să gândim aşa”, a mai spus Tudose.

„Nu-l poi acuza pe şeful Politiei Române că n-a ştiut că unul – că nu era cine ştie ce sculă – avea un dosar ţinut sub preş”, a mai arătat prim-ministrul.

De asemenea, premierul a spus că ”demiterea şefului de la Omoruri este puţin exagerată”.

Bogdan Despescu s-a întâlnit miercuri dimineaţă cu premierul Mihai Tudose la sediul Guvernului, pentru a-i prezenta un raport de activitate. La începutul şedinţei de Guvern, premierul a anunţat că a avut o discuţie cu Despescu şi că a înţeles că nominalizarea pentru înlocuirea acestuia fost retrasă, astfel că i-a cerut ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate ca urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Conducerea Poliţiei Române a anunţat marţi că şeful poliţistului de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Drumul Taberei a fost eliberat din funcţie „până la clarificarea situaţiei”, iar şefii de schimb, precum şi psihologul unităţii din care făcea parte poliţistul vor fi cercetaţi disciplinar. De asemenea, a fost informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la iniţierea unei analize privind modul de instrumentare a dosarelor în care este cercetat poliţistul rutier, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale, a mai anunţat Poliţia Română.

Ulterior, ministrul Carmen Dan a organizat o conferinţă de presă în care a spus că este este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

„Am constatat că până în prezent nimeni dintre şefii din Poliţie nu au înţeles să îşi asume responsabilitatea pentru faptul că poliţistul a fost menţinut în funcţie în ciuda tuturor cazurilor în care este suspect. Descoperim că superificialitatea testărilor a dus la menţinerea în sistem a unor persoane cu probleme psihice”, a declarat ministrul de Interne.

Carmen Dan s-a declarat nemulţumită de faptul că nicio persoană care ocupă funcţii de conducere în Poliţia Română nu a ieşit public să dea explicaţii. Ea a anunţat că i-a trasnmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu şi că se aşteaptă ca şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, precum şi şeful de la Control Intern al Brigăzii Rutiere „să facă un pas în spate”.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marţi pentru 30 de zile.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top