Connect with us
Deputat PMP: „Dacă nu reușim legislativ alegerea primarilor în două tururi, cerem Președintelui referendum”

Politic

Deputat PMP: „Dacă nu reușim legislativ alegerea primarilor în două tururi, cerem Președintelui referendum”

Marius Paşcan, deputatul  Partidului Mișcarea Populară Mureș, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa va demara o campanie naţională de strângere a unui milion de semnături pentru susţinerea iniţiativei privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin.

De asemenea, acesta a mai spus  şi că, dacă nu va reuşi să promoveze nici de această dată pe cale legislativă iniţiativa respectivă, i se va cere preşedintelui organizarea unui referendum.

„Pornim această campanie la nivelul României, încercăm să strângem cât mai multe semnături de la populaţie, vor fi înaintate preşedintelui şi vom solicita preşedintelui – dacă va fi cazul şi nu vom reuşi pe cale legislativă să promovăm o lege de alegere a primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi.

Să promoveze un referendum naţional pe această temă. Cred că cetăţenii au dreptul să aibă un punct de vedere cum să îşi aleagă primarul, pentru că cel mai mare interes este pe alegerile locale (…). Am încercat să impunem acest lucru legislativ, a fost respins dar l-am redepus.

Se pare că nu se doreşte câtă vreme majoritatea primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene sunt ai PSD şi atunci nu au niciun interes să susţină acest proiect legislativ”, a declarat Marius Paşcan.

Asumarea unirii cu Basarabia și alegerea primarului în două tururi, direcția PMP

Acesta a precizat că, în cadrul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al PMP, întrunit în această săptămână, la Palatul Parlamentului, s-au asumat două direcţii, „alegem primarul în două tururi” şi „asumăm unirea cu Basarabia”.

Paşcan a precizat că, potrivit celor stabilite la Consiliul Executiv, campania de informare şi promovare „Alegem primarul în două tururi” trebuie desfăşurată pentru a conştientiza populaţia, dar şi pentru a-i responsabiliza pe oamenii politici că fără două tururi de scrutin în alegerile locale pentru funcţiile de primar şi preşedinte al Consiliului judeţean, „PSD va rămâne pe vecie împietrit în administraţia locală, cu efecte catastrofale şi pentru alegerile legislative”.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Carmen Dan, după vizita în Covasna, în zonele afectate de inundații: „Putem face și evacuări forțate”

Ministrul Sănătății, ultimele declarații despre problema imunoglobulinei. Când va fi disponibilă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Politic

To Top