Connect with us
Dragnea afirmă că președintele este vinovat pentru că nu cresc alocațiile pentru copii

Politic

Dragnea afirmă că președintele este vinovat pentru că nu cresc alocațiile pentru copii

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că președintele Klaus Iohannis și liberalii sunt niște ipocriți, iar prin atacare a bugetului la CCR sunt afectați copiii ale căror alocații nu vor putea fi mărite de la 1 martie.

„Vreau să vorbesc puțin despre gestul iresponsabil al președintelui și al PNL de a contesta bugetul la CCR. Este clar să și el și liberalii sunt niște ipocriți. Consecințele sunt că nu se poat mări alocațiile la copii. Pentru a își hrăni orgoliul face rău copiilor din România. Am auzit de la un liberal că OUG ar putea adopta. Nu se poate mări alocația pentru copii în condițiile în care nu ai spațiul bugetar creat. Prin acest atac, președintele vrea să amâne aceste măsuri, neinteresându-l ce e bun pentru România, ci ce e bun pentru campania electorală, călcând peste orice cadavre ca să își mai ia un mandat încă o dată”, a declarat Liviu Dragnea

Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eșuat”, anunțând că cere CCR o analiză și pe Legea de aprobării plafoanelor.

Judecătorii constituționali au stabilit data de 6 martie pentru a dezbate sesizările șefului statului pe proiectul de buget pe 2019, respectiv pe legea de adoptare a plafoanelor.

Dragnea îi răspunde lui Oprișan: Nu am experiența lui

Președintele PSD Liviu Dragnea i-a răspuns lui Marian Oprișan, spunând că nu are experiența sa, atunci când vine vorba despre OUG pe justiție, dar că din ce a înțeles articolul care a stârnit nemulțumiri e inspirat din regulamentul pentru desemnarea procurorilor europeni.

„Eu nu am experiența dl Oprișan, deci mă abțin să comentez (…) Am văzut-o după aia și acum o susțin. Dacă, din ce am înțeles, acel articol care a stârnit foarte multe nemulțumiri, a fost inspirat de regulamentul pentru desemnarea procurorilor europeni, care permite și judecătorilor să devină procurori europeni. Dacă acel articol a generat atâtat nemulțumire, după întâlnirea de azi va exista o decizie a premierului și ministrului Justiției”, a declarat Liviu Dragnea.

‘Eu am vorbit cu câțiva specialiști. Cum să se spună că se scoate de sub tutela procurorului general. În primul rând, cuvântul e folosit greșit”, a mai spus Dragnea.

Marian Oprișan, vicepreședinte PSD, a declarat luni că este nevoie de corectarea OUG care vizează justiția, astfel încât să intre în în nota legală și constituțională, afirmând că Secția pentru anchetarea magistraților trebuie să fie în subordinea procurorului general.

„După părerea mea, acest aspect, ca și ceea ce s-a întâmplat cu DNA la un moment dat, trebuie reglementat, pentru că toate secțiile de procurori din România trebuie să fie sub Ministerul Public, sub procurorul general. (…) Eu cred că această OUG trebuie pusă în nota legală și constituțională. Eu cred că secția pentru anchetarea magistraților trebuie să rămână componentă a Ministerului Public și să fie sub jurisdicția procurorului general ca să poată exista control ierarharhic”, a spus vicepreședintele PSD.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top