Politic

Dragnea alocă 2% din PIB pentru Armată. Ce spune despre organizarea unui referendum

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că MApN va beneficia de un buget modificat. În acest mod, va fi stipulat clar că 2% din PIB va fi redirecționat către Armată.

”La Apărare prevăzuseră 2% compus din 1,5% credite bugetar şi 0,5% credite de angajament care stătea în picioare în sensul că au spus că o parte din investiţii nu pot fi efectiv plătite în acest an, dar solicitarea mea şi a primului-ministru a fost foarte clară: să fie 2% pentru Apărare din credite bugetare pentru că este un angajament. Dacă Ministerul Apărării nu va fi în stare să cheltuie aceşti bani, o să vedem la vremea respectivă”, a spus Dragnea.

Citește și: Reacția lui Liviu Dragnea, după ce Iohannis a cerut referendum

Dragnea și Grindeanu nu se opun organizării unui referendum

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a anunțat că nu se opune organizării unui referendum pe tema luptei anticorupție. Poziția sa este împărtășită de Sorin Grindeanu.

”Am văzut adresa Administraţiei Prezidenţiale. Eu chiar un susţin un referendum. Cum să nu susţinem ceea  ce scrie acolo – lupta împotriva corupţiei… Normal, toată lumea o susţine”, a declarat Sorin Grindeanu, comentând scrisoarea lui Iohannis cu privire la organizarea referendumului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat că încă nu a citit scrisoarea lui Iohannis. ”O să citesc mâine adresa de la preşedinte, că nu am ajuns la Camera Deputaţilor azi şi o să vorbesc cu domnul Tăriceanu. Din punctul meu de vedere şi noi susţinem lupta împotriva corupţiei. Nu-mi este foarte clar de ce trebuie pusă această întrebare. Nu avem nimic împotriva referendumului. Lăsaţi-mă să o văd şi să discutăm cu colegii din Parlament”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, Dragnea a spus că are unele neclarităţi în legătură cu demersul preşedintelui. ”Trebuie să vedem întâi care e oportunitatea. Toţi susţinem această luptă anticorupţie. Dar ce se întâmplă dacă nu vin oamenii la vot şi referendumul nu e validat, înseamnă că românii nu susţin lupta anticorupţie? Nu-mi dau seama cum a gândit-o preşedintele”, a exemplificat preşedintele PSD.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More