Connect with us
Dragnea condamnat. Reactii după ce liderul PSD a primit închisoare cu executare

Politic

Dragnea condamnat. Reactii după ce liderul PSD a primit închisoare cu executare

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman. Înalta Curte l-a condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizia instanței nu este definitivă.

Daniel Breaz, a declarat la Digi24 „Din punctul meu de vedere este o decizie nedreaptă, având in vedere tot ce s-a vehiculat în media. Nu cred că cei care au fost implicați în acest dosar merită o astfel de decizie. Nu este o decizie definitivă, iar statutul PSD prevede că un membru al partidului trebuie să se retragă când există o decizie definitivă.”

Citește aici: Dacian Cioloș, despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Decizia instanței a fost salutată pe rețelele sociale. Internauții se bucură de condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea și postează diverse mesaje de bucurie.

Avocatul acesteia, Adrian Neacșu, a avut o primă reacție după pronunțarea sentințelor de către ÎCCJ:

„Având în vedere că și procurorul de ședință a cerut încetarea procesului penal în cazul clientei mele, întrucât s-a achitat acel prejudiciu, era previzibilă sentința dată. Eu speram să fie previzibilă și soluția în sensul că acea minoritate, respectiv acel judecător aflat în minoritate, să-și convingă măcar un coleg că în România trebuiesc aplicate deciziile CCR, indiferent dacă ne convin sau nu. Sigur că urmează un apel, să purtăm aceeași luptă și anume să convingem ÎCCJ că deciziile CCR trebuie aplicate”, a spus Adrian Neacșu.

Citește aici: PNL și USR cer demisia lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat în primă instanță

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

Pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu a fost contopită cu pedeapsa de 2 ani cu suspendare primită în dosarul „Referendumul”.

Instanţa a anulat suspendarea executării din dosarul „Referendumul”, rezultând o pedeapsă finală de 3 ani şi 6 luni cu executare.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Pe de altă parte, Dragnea a fost achitat pentru acuzaţia de instigare la fals intelectual.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top