Connect with us
Președintele PSD Liviu Dragnea a cerut parlamentarilor social-democrați să adopte OUG 14, astfel încât OUG 13 să fie abrogată.

Politic

Dragnea: Decizia mea este ca OUG 13 să fie abrogată

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că speră ca social-democrații să țină cont de hotărărea sa, astfel încât OUG 14 să fie adoptată.

Chestionat când va fi pusă pe ordinea de zi OUG 14, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus: „Cât de repede. Nu văd de ce să o întârziem”.

De asemenea, întrebat dacă există o decizie pe vot sau fiecare parlamentar social-democrat va vota cum doreşte, liderul PSD a susţinut că el vrea ca OUG 13 să fie abrogată.

„Anunţ acum că decizia mea este asta şi sper ca cei din grupurile noastre să ţină cont de decizia mea. Decizia mea e ca OUG 13 să fie abrogată, ce nu înţelegeţi?”, a subliniat Liviu Dragnea.

Ce spune Dragnea despre decizia CCR

Referitor la decizia CCR, care respinge sesizările președintelui și Consiliului Superior al Magistraturii pe tema OUG 13, Dragnea a spus că Guvernul a acționat legal.

”Acolo am citit ceva foarte important o propoziţie: Guvernul a acţionat legal. Ceea ce este un lucru foarte important, dincolo de discuţia pe fond. Aşteptăm şi decizia de mâine a CCR, înţeleg că şi domnul preşedinte Tăriceanu a sesizat CCR. Este instituţia de la care toată lumea aşteaptă aceste decizii, pentru că sunt importante. Dincolo de tensiuni, dincolo de supărări, dincolo de discursuri şi certuri politice, deciziile Curţii Constituţionale sunt importante, dar în acelaşi timp sunt şi obligatorii”, a declarat Liviu Dragnea.

În ceea ce privește viitorul lui Florin Iordache în funcția de ministru al Justiției, Dragnea a spus că se așteaptă decizia de mâine. CCR va judeca atunci sesizarea Avocatului Poporului privind OUG 13.

„Nu ştiu dacă schimbă ceva, dar aşteptăm şi deciziile de mâine. Această decizie de mâine este importantă în reconstruirea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile. Este importantă nu numai pentru noi, este importantă pentru toată opinia publică”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat dacă deciziile CCR schimbă ceva în privinţa viitorului lui Florin Iordache la Ministerul Justiţie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top