Connect with us
Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea au declarat că nu susțin amendamentul lui Șerban Nicolae, la legea grațierii, care prevedea grațierea corupților.

Politic

Dragnea și Grindeanu nu susțin amendamentul lui Șerban Nicolae la legea grațierii. Reacția senatorului

Premierul Sorin Grindeanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au afirmat că nu susțin amendamentul lui Șerban Nicolae la proiectul legii grațierii.

Acesta a depus un amendament prin care condamnații pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu pot fi grațiați.

”Guvernul nu susţine amendamentul. Noi am trimis un proiect de lege în Parlament care nu avea prevăzute aceste lucruri. Acel amendament nu este susţinut de către Guvern”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

Acelaşi lucru l-a transmis şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader, marţi, după ce a participat la prezentarea raportului de activitate pe 2016 a Ministerului Public, la care a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

”Ministerul Justiţiei a dat aviz pe proiectul iniţial şi noi ne menţinem avizul dat la momentul respectiv. Înţeleg că este iniţiativa domnului senator Şerban Nicolae şi dânsul o va susţine”, a spus ministrul Justiţiei.

”Eu nu susţin o lege a graţierii pentru fapte de corupţie. Categoric nu. Pe de altă parte, nu este cazul să ne inflamăm, pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun şi acum Guvernului, cum am spus şi domnului ministru al Justiţiei, doar legea graţierii nu rezolvă problema”, a afirmat Liviu Dragnea, fiind întrebat de jurnalişti dacă susţine amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul legii graţierii.

Reacția lui Șerban Nicolae

Senatorul PSD Șerban Nicolae a spus că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în calitate de preşedinte al partidului, atunci când a afirmat că nu este de acord ca de legea graţierii să beneficieze şi cei condamnaţi pentru fapte de corupţie.

”Categoric, ştiţi foarte bine că nu s-a decis la nivelul conducerii partidului vreo poziţie cu privire la această chestiune (…) Eu nu sunt deloc suprins de dreptul la opinie, de faptul că oamenii au opinii diferite şi că pot să le exprime. Mă surprinde faptul că altora li se pare anormal ca doi oameni să aibă opinii diferite. Este opinia domniei sale, a domnului Dragnea, este opinia domniei sale, în cazul domnului Toader, este opinia mea, în cazul meu. Lucrurilea astea sunt supuse dezbaterii”, a mai adăugat social-democratul.

”A porni de la premiza că toţi trebuie să avem o opinie publică, aşa cum era pe vremuri, cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit… Mie mi se pare că este o perioadă de mult depăşită. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales în Parlament, acolo unde se propun dezbateri”, a declarat Şerban Nicolae.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top