Connect with us
Emil Boc susținut de primari în tensiunile cu Ministerul Sănătății, iureș de declarații

Politic

Emil Boc susținut de primari în tensiunile cu Ministerul Sănătății, iureș de declarații

Emil Boc generează un iureș de declarații după ce și-a exprimat public dezamăgirea cu privire la situația amenajării centrelor naționale de vaccinare. Acesta a declarat la Digi 24, sâmbătă, că primăriile trebuie să organizeze centrele de vaccinare, dar că Guvernul României nu a acordat și banii necesari.

Imediat după declarațiile lui Boc, tot mai mulți primari, indiferent de culoarea politică au avut curajul să declare public nemulțumirea și tensiunile cu Ministerul Sănătății se amplifică.

Chiar dacă Vlad Voiculescu a încercat să explice la același post de televiziune că Ministrul Sănătății nu poate aloca bani pentru campania de vaccinare și că această responsabilitate îi revine guvernului, Emil Boc este și mai atacat după OUG-ul emis astăzi, despre care Boc consideră că este o sfidare la adresa primarilor.

OUG privind centrele de vaccinare, Emil Boc: „Ordonanța este o sfidare la adresa primăriilor”

„Aici e vorba de reguli şi proceduri. Democraţia în esenţă este un ansamblu de reguli şi proceduri, care trebuie respectate, indiferent de cine este ministrul Sănătăţii şi indiferent de cine este preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.

Adică această abordare că trebuie problemele ridicate şi rezolvate la nivel personal, asta e specific altor tipuri de guvernare, nu tipurilor de guvernare democratică, pentru că noi suntem reprezentanţi doar ai unor instituţii şi eu şi domnul ministru. De aceea, problemele trebuie rezolvate prin acte normative şi prin proceduri.

Or revolta primarilor şi nemulţumirea majoră a fost aceea şi este în continuare legată de faptul că proiectul de OUG, care este un act fundamental al statului român, care produce efecte juridice, în baza cărora se pot face licitaţii, se pot întreprinde acţiuni administrative concrete, nu poveştile sau discuţiile dintre persoane fizice, acea OUG redactată de Ministerul Sănătăţii spune că toată dotarea centrelor de vaccinare, toată plata care vizează personalul care operaţionalizează centrele de vaccinare cade în sarcina administraţiei publice locale.

Or acest lucru din nou reprezintă o sfidare a administraţiilor locale, administraţii cărora li se atribuie de către Guvern, prin Ministerul Sănătăţii, sarcini, fără să se aloce resurse financiare.

Aici nu e vorba de resurse financiare minime sau nesemnificative, e vorba de milioane de euro, în cazul fiecărei primării mari de municipiu, de la trei la cinci milioane de euro sunt costurile doar legate de plata personalului, ca să nu mai vorbim de costurile legate de achiziţionarea frigiderelor, a paturilor, a kit-urilor de vaccinare şi a altor lucruri, care iarăşi se ridică la nişte cheltuieli destul de ridicate”, declară Emil Boc.

PSD îl susține pe Emil Boc

Rivalii politici ai PNL, Partidul Socual Democrat îl susține pe primarul din Cluj, Emil Boc, și afirmă, prin vocea lui Vasile Dîncu, că guvernul este mai interesat de împărțirea funcțiilor în coliția de guvernare, decât de situația vaccinurilor.

Vasile Dîncu a discutat cu Boc chiar la Digi 24, iar acesta susține că PNL și USR-PLUS este mai degrabă pe agendă cu alte probleme, decât cea a vaccinării.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top