Politic

FAKE NEWS: Ion Iliescu a murit. Știrea falsă care circulă pe internet

Un articol intitulat „Ion Iliescu a murit” circulă de câteva zile pe rețeaua de socializare Facebook și este distribuit de sute de oameni care au căzut în plasa unor site-uri care distribuie FAKE NEWS, respectiv știri false.

Știre falsă: Ion Iliescu a murit

Mai precis pe un site găzduit pe platforma blogspot este scris un articol în care fostului președinte al României ar fi murit. Tot pe acel site sunt postate si reacții false din lumea politicii.

Zeci de mii de oameni au distribuit știrea cu Ion Iliescu care ar fi murit pe data de 19 aprilie 2018 din cauza unor probleme cardiace. EVZ a luat legătura cu Şeful Secţiei de Cardiologie de la Spitalul Universitar Elias, prof. dr. Doina Dimulescu, care a declarat pentru sursa citata care Ion Ilescu nici măcar nu ar fi fost internat în spital.

Textul știrii false

“Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a încetat din viață în această seara, în urma unui accident cardiovascular suferit la spitalul Universitar din capitală, informează surse din cadrul PSD-ului. Acestuia i s-a făcut rău în cursul după amiezii și a fost dus de urgență la spital pentru efectuarea unor investigații. În timpul unor recoltări de sânge, starea președintelui s-a înrăutățit și a suferit un accident cardiovascular. Medicii l-au băgat imediat în sala de operații, dar n-au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața.

Reacțiile politicienilor n-au întârziat să apară, premierul Tudose declarând că „pentru toata lumea, Ion Iliescu a întruchipat voinţa, determinarea şi curajul de a lupta şi de a reuşi pentru demnitate umană, dreptate, egalitate şi libertate. Ion Iliescu rămâne în sufletul şi memoria românilor ca cel care a schimbat istoria ţării şi a influenţat generaţii, un exemplu de sacrificiu şi dăruire pentru noi toţi”. Liviu Dragnea și-a exprimat condoleanțele și a spus că este o veste tragică atât pentru PSD, cât și pentru România.

Deși un politician controversat, Ion Iliescu a fost considerat de mulți români un erou al luptei anti-ceaușiste și a fost primul președinte al României după căderea comunismului. El urma să împlinească 88 de ani la începutul lunii martie.

Dumnezeu sa il odihneasca!

DIstribuie si prietenilor

Multumim!”

Contactat de reporterii Huff.ro, Ion Iliescu a declarat că se simte foarte bine și se declară dezgustat de informațiile care circulă pe internet.

„Intervin foarte rar în spaţiul public. Discreţia a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicaţie colegilor mei de muncă, atâţia câţi mai sunt în viaţă. Este vorba despre o ştire apărută în Evenimentul Zilei, privitoare la cuantumul pensiei mele. Dacă aţi uitat, EvZ este un ziar de <>, unde deontologia profesională e sfântă! Am aflat şi eu asta din ediţia online de azi a jurnalului, sub semnătura doamnei/domnişoarei Ramona Dănciulescu, că <>”, a arătat Nina Iliescu, în precizarea intitulată <<”Profesionalism” jurnalistic . Astăzi ”Evenimentul Zilei”>>. Ea precizează că „sursa citată” citează, la rândul ei, din ”Libertatea”, care citează, la rândul ei, ”Cancan”, care şi el citează declaraţia de avere a soţului său, cea din 2008, unde venitul său din pensie era de 10.600 de lei pe an, nu pe lună.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-04-22T00:12:03+03:00 0:12

Vezi comentarii

  • securist,dictator, acuzat de genocid si raspunzator de represaliile de la Timisoara, distrugator cu ajutorul sria celor ce voiau adevarul despre mortii de la mineriade, vinzator de tara, etc. ce mrita si merita, pupinc...turistii de la ccj

  • Uite asa Romania a fost si este condusa fie de dobitoci ca dej,chivu si comp,.fie de criminali ca Pauker, Draghici,,Nicolski, Iliescu si Roman.Alesi si sustinuti de poporul nostru imbecil....

  • NUL MAI CONDAMNATI PE ILIESCU, PENTRU CA NU EL ESTE DE VINA.NOI SUNTEM DE VINA, PENTRU CIOBANUL CIND PLEACA DE LA OILE LUI, ELE RAMIN SINGURE.. IAR CIINI CARE SUNT CU OILE IEI APUCA CITE O OAIE SI O MANINCA. PENTRU CA CIINI SUNT CIINI ANIMALE...ACESTI CIINI CARE SUNT LA PUTERE IEI NU VOR NUMAI CA SA PROFITE DE OILE LUI ILICI,,IEI VOR SA ADUCA DICTATURA SI SA-FIE IEI PESTE NOI... SA VINA O DICATURA NECOMUNISTA SOCIALISTA,, CARE VA VENI CIT DE CURIND,, DACA PS-DRAGNEA NU SE-VA OPRI... PENTRU CA NOI NU AM STIUT CA SA VOTAM CA SUNTEM UN POPOR NEGLIJENT, SI HABARNIST, PENTRU CA AM AJUNS AICI SI NU STIM CA SA-NE AUTOGOSPODARIM...SI SA PUNEM PUNCTUL PE I-)..CA NIMENI NU NE BAGA IN COS,, NE PLACE MULT CIRCAREALA, SI CIORDEALA. SI SA FIM SEFI, SI CAM ASTEA SUNT BOLILE NOASTRE, PLUS INDIFERENTA CARE NASTE MONSTRI, COMUNISTI CU VIZIUNI DICATORIALE, SI AUTORITARE.. SI-DE CULTUL PERSONALITATI,, CA DOAR TOTI SUNTEM URMASI SI COPIII LUI CEAUSESCU.>>>ILIESCU ESTE CEL MAI INTELIGENT, PRESEDINTE DINTRE, CEI CARE AU FOST PINA IN PREZEINT... IN AFARA DE IAHANNIS, CARE VORBESTE VREO 7- LIMBI.. SI ILESCU VORBESTE ROMANA+RROMANI+RUSA+FRANCEZA+ENGLEZA SI ILEISCU A-FOST UN PRESEDINTE DESTUL DE CORECT, IN REST CE A-VENIT DUPA EL DIN PARTEA PSD CIMA ROSIE A-FOST UN DEZASTRU.. PENTRU ROMANIA,, CAM ASTA ESTE REALITATEA.

  • rechanhel of ligt.16 dece,2018,/////////////////////////////////////////////
    la multi ani tov Iliescu ,pacat ca este doar o minciuna,!sper sa ai ani multi dupa grati,tov,Iliescu cu DADY si ai lui si sa se termine procresul si sa fiti condamnati pe drept ptr GENOCID!!!!!!!!!!

  • ueu asam ,,,pacat ca nu a murit,sa maiertye Dummnezeu,dauristr cu asa om ,tara asta,ROMANIA,a dat inapoi,din cauza militiei,securisti,1/2 ,care trebuiau sa dispara de pe fata pamintului.Nui niciodata tirziu,ca Dumnezeu ii va face surprize lui si la toti pedr(comnunisti)tot xe lea dorit romanilor,si a facut tara de ras in lume,iar dadi.,nu te speria ,ca si tu ai zile numarate,impreuna cu toti acolitii tai,si scapa si Romania de analfabeti si agramati,trebuiei sa traiti dupa gratii,asa cum
    dati voi oug ala ptr amnistie cu ministru de justie care nu a facut decit dreptul la Georghiu Dej,unde au facut toti hotii,penalii.si alti smecherasi,dar totul se plateste cu virf si indesat,,.La multi TOV,ILIESCU ,CU DADY SI AI LUI,dar dupa puscarie,si sa traiti ca sa stiti ca ati trimis multi romani la GENOCID,IMPREUNA CU DADY,SIcu asta basta.......sa terminat cu psdr.pcr......................gata la puscarie cu voi,sau saturat romanii de voi......................................gata......................emu 18 12,2018/se spune asa psderistilor,si analfabetilor,ca ce imi doristi mie rau,eu iti doresc bine dar in alta parte,asta iti doresc eu

  • La mulţi ani, Tovaraşe preşedinte Ion Iliescu !!! Atât de mulţi ani, încât se se termine procesul şi să ştii că ai fost condamnat pentru GENOCID.

  • Ce-aveti ba cu Iliescu ?
    A legalizat toate genurile de prostitutie .... aveti defilare de lakenzoni ..... manele .... starlete ..... rosii fara gust .... bombardele la Deveselu .... Becali.... ce nu va convine ?

Share
Scris de
Ioan Adi
Stiri Despre a muritIon Ilescu

Acest site foloseste cookies.

Read More