Firea, despre solicitarea preşedintelui de demisie a premierului Viorica Dăncilă: „Este o acţiune…

17.05.2018
Firea, despre solicitarea preşedintelui de demisie a premierului Viorica Dăncilă: „Este o acţiune…

Solicitarea de demisie a premierului Viorica Dăncilă, din partea şefului statului, este o acţiune anticonstituţională, a declarat joi vicepreşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, primar general al Capitalei.

„Este o acţiune anticonstituţională”, a spus Gabriela Firea la Parlament, întrebată cum comentează solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut de trei ori demisia Vioricăi Dăncilă din funcţia de premier.

Întrebată dacă este dreptul constituţional al preşedintelui de a solicita acest lucru, Gabriela Firea a spus: „Având în vedere amabilitatea domnului preşedinte faţă de mine la Ziua Europei – 9 mai – mă abţin să fac alte comentarii.

Amabilitatea şi politeţea de care a dat dovadă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că îşi menţine opinia că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să demisioneze.

Întrebat dacă îşi menţine opinia că Dăncilă ar trebui să demisioneze, şeful statului a răspuns: „Evident că da”.

Citește și: Klaus Iohannis, declarație dură: “Solicit demisia premierului Viorica Dăncilă”

Dăncilă, despre întâlnirea cu Iohannis: Nu mi-a mai cerut demisia

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis nu i-a solicitat demisia la întâlnirea de marţi de la Palatul Cotroceni, şeful Executivului răspunzând astfel la o întrebare pe care i-a adresat-o Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, după o întâlnire pe teme economice la care au participat cei doi demnitari, la Palatul Parlamentului.

„Nu, domnule preşedinte, nu mi-a mai cerut demisia, dar mi s-a părut inoportună chiar cererea demisiei de către domnul preşedinte şi i-am spus acest lucru domnului preşedinte.

Nu, a fost o discuţie din punct de vedere al preşedintelui şi din punct de vedere al prim-ministrului, un prim-ministru care are un program de guvernare în care avem şi un capitol legat de politică externă,

Pe care l-a votat Parlamentul României şi pe care Ministerul Afacerilor Externe şi Guvernul trebuie să-l pună în practică”, a precizat Dăncilă.