Categorii Politic

Florin Iordache: „După decizia CCR de azi, sunt trei cuvinte: „Codruţa, go home”

Florin Iordache, președintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiției a spus miercuri că decizia Curţii Constituţionale în cazul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, este una clară.

„În urma deciziei de astăzi, în trei cuvinte: ‘Codruţa, go home!’ – că dacă tot a fost şi vorbeşte în engleză. Cred că decizia este clară – aşteptăm motivarea şi, de aici încolo, cred că se stabileşte şi principiul potrivit căruia ministrul Justiţiei propune, de propunerile pe care le face ministrul Justiţiei trebuie ţinut cont de Secţia de procurori a CSM şi ajung apoi la preşedinte”, a declarat Iordache la Parlament.

Citește și: Protest în Piața Victoriei, după decizia CCR în cazul Laurei Codruța Kovesi! Proteste anunțate astăzi în București si alte oraşe

El nu ştie dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui să facă un gest de onoare şi să-şi dea demisia, pentru că fiecare procedează aşa cum consideră.

„Au fost decizii ale Curţii care ne-au plăcut, cum este aceasta, au fost şi decizii ale CCR care nu ne-au plăcut, dar vrem, nu vrem deciziile Curţii trebuie respectate. (…) Ne place sau nu ne place, deciziile CCR sunt general obligatorii şi în aceste condiţii trebuie să ţinem cont de ele permanent”, a arătat Iordache, care crede că „preşedintele va proceda în consecinţă”.

Citește și: OFICIAL: Laura Codruța Kovesi, revocată după decizia CCR. Cum au votat magistrații constituționali

Întrebat dacă poate fi vorba despre o acţiune de suspendare din funcţie a preşedintelui, în cazul în care Klaus Iohannis refuză să o revoce pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, Iordache a răspuns: „Nu. Preşedintele respectă deciziile Curţii Constitionale”.

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

„Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul CCR.

 

Foto: hepta.ro

 

Acest articol a fost actualizat la: 2018-05-30T19:17:18+03:00 19:17

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More