Connect with us
Gabriela Firea a cerut la şedinţa Comitetului Executiv al PSD demisia lui Carmen Dan

Politic

Gabriela Firea a cerut la şedinţa Comitetului Executiv al PSD demisia lui Carmen Dan

La aproape o lună de la protestele din 10 august, primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut demisia Ministrului de Interne, Carmen Dan.

Primarul Capitalei i-a adus acuzaţii pentru protestul soldat cu violenţe, în ziua de 10 august 2018, în care mai bine de 400 de persoane au fost rănite la Protestul Diasporei din Piața Victoriei.

Se pare că cerința liderului PSD București, Gabriela Firea, vine pe fondul acuzațiilor pe care Carmen Dan le-a făcut la adresa prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, cu care Firea are o relație apropiată. Carmen Dan a făcut-o principală responsabilă pentru violențele din Piața Victoriei pe Speranța Cliseru.

Citește și: Liviu Dragnea, la CExN PSD: „Există o fierbere mare în partid”

Afirmaţiile au fost făcute la şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Potrivit surselor Antena 3, discuția s-a purtat pe un ton ridicat. La solicitarea de a fi supusă la vot propunerea Gabrielei Firea, răspunsul a fost unul laconic: ”vedem”.

Tot astăzi, s-a vorbit și despre cine ar putea fi candidatul la Prezidențiale din 2019. Liderul Niculae Bădălău crede că cea mai bună persoană ar putea fi Călin Popescu Tăriceanu.

El a afirmat, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi „extrem de bun pentru preşedinţia României”.

Citește și: Niculae Bădălău: „Domnul Tăriceanu, un bun candidat unic al PSD-ALDE la prezidențiale”

„Nu știu dacă Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în față, vom avea discuții în CEx, dar nu cred că a cazul în acest moment, că e început de sesiunea parlamentară. Mai avem foarte multe de îmbunătățit la partid. Știți că eu am avut o atitudine (scrisoare critică la adresa lui Liviu Dragnea, n.red.) la un moment dat, cred în ea.

În istoria PSD a existat o cutumă în care preşedintele partidului a candidat. În acelaşi timp, am avut şi în cadrul USL, dacă vă mai amintiţi, un protocol în care domnul Crin Antonescu, din partea PNL, era candidatul la preşedinte al alianţei, guvernarea, premierul, revenind la PSD.

Şi în acest moment, suntem într-o alianţă şi nu este exclus ca domnul Tăriceanu să fie candidatul nostru, urmând în continuare ca PSD să aibă prim-ministrul. Domnul Tăriceanu este un om cu viziune, un om echilibrat, un om care ar fi extrem de bun pentru preşedinţia României şi pentru români”, a spus Bădălău.

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top