Connect with us
Greşeală majoră în primul act emis de Guvernul Dăncilă

Politic

Greşeală majoră în primul act emis de Guvernul Dăncilă

Eroare gravă în primul act important emis de noul Executiv. Prin ordonanța de urgență adoptată miercuri a fost amânat doar termenul de depunere a Declarației 600, însă nu și cel în care trebuie făcute plățile.

Astfel, deși contribuabililor li s-a dat timp să depună declarația până pe 15 aprilie, ei sunt în continuare obligați să achite prima tranșă a contribuțiilor până pe 25 martie, după cum prevede Codul Fiscal.

„Ordonanța nu aduce alte modificari fiscale, fapt pentru care amintim că se păstrează actualele scadențe pentru plata asigurărilor sociale datorate de persoanele fizice aflate în sfera declarației, respectiv plățile sunt făcute ân patru rate egale până îîn data de 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie”, a explicat consultantul fiscal Adrian Bența, la un post TV.

Cine nu respectă termenele legale se vor trezi cu dobânzi și penalități de întârziere.

Citeşte şi Viorica Dăncilă, decizie cu privire la Declarația 600

Guvernul nu renunță la Declarația 600! Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în prima ședință de guvern, că Declarația 600 se va putea depune până în aprilie.

„Astăzi, vom adopta o OUG privind prorogarea termenului de depunere a Formularului 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie. În perioada următoare, Ministerul Finanțelor trebuie să identifice o soluție permanentă, care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activități independente, iar plata să se facă o dată pe an și nu anticipat”, a spus Dăncilă, în ședința de guvern.

Guvernul nu renunță la Declarația 600

Luni, premierul Viorica Dăncilă anunţa, în plenul Parlamentului, că în această săptămână se va renunţa la Formularul 600.

“Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica. Chiar de săptămâna aceasta, vom renunţa la Formularul 600 şi, ulterior, la aproape toate celelalte. Un singur formular pentru cei cu activităţi independente, pe an, este propunerea noastră începând cu anul 2019”, a declarat Dăncilă.

1 Comment

1 Comment

  1. alex

    2018-02-03T11:58:41+02:00 at 11:58

    In cazul unui conflict militar , cu implicarea Romaniei . din cite se stie,nu sint bani pentru cumpararea armament performant pentru ca banii necesari sint alocacati pentru salarii nerusinate si pensii speciale nemeritate.Nu credeti oare stimati GUVERNANTI si stimati PARLAMENTARI ca miroase aTRADARE .?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top