Politic

Guvernul Grindeanu, votat de Parlament. Reacții în urma votului

Guvernul Grindeanu a fost votat de Parlament. Au fost 295 de voturi „pentru” și 133 de voturi „împotrivă”. Guvernul Grindeanu a întrunit astfel majoritatea parlamentară cerută de Constituția României.

Sorin Grindeanu, declarații după învestitură

Sorin Grindeanu: „Acest vot înseamnă votul românilor din 11 decembrie. Înseamnă responsabilitate, care în acest moment apasă pe umerii românilor. Odată cu acest vot a devenit Guvernul acestei țări. I-am mai îndemnat pe colegii mei la modestie față de români.

Vom urmări acest scadențar pe fiecare minister în parte. Astfel încât tot ceea ce am promis cetățenilor să se și întâmple. Asta e menirea politicienilor ca ceea ce promit să se și realizeze. Sunt convins că putem să le facem dacă respectăm ceea ce spunema: responsabilitate și respect.

Am văzut foarte multe lucruri în aceste zile. Suntem un Guvern politic. La componența guvernului pe partea PSD am lucrat împreună cu Liviu Dragnea. Toate aceste lucruri mi se par forțate, rămâne ca viitorul să-mi întărească spusele de acum.

Trebuie să ajungem la 19:00 la Palatul Cotroceni, la ora 21:00 prima ședință de Guvern. Parlamentul intră în sesiunea extraordinară mâine și poimâine. Legea de abilitare a Guvernului pe perioada Guvernului și lucrurile care au intrat în dezbaterea comisiei de buget finanțe și cele legate de CASS.

Avem termene foarte clare. În cel mai scurt timp trebuie să implementăm celelalte lucruri.”, a spus Grindeanu.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-04T18:10:04+02:00 18:10

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More