Pentru că ar fi adoptat o conduită contrară demnității și prestigiului funcției pe care o exercită, inspectorul judiciar Elena Rădescu, coordonatorul echipei care a efectuat verificările la Direcţia Naţională Anticorupţie, este cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară.
Potrivit unui comunicat al IJ transmis AGERPRES, miercuri, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de inspectorul judiciar Elena Rădescu, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera a)(1) şi litera m)(2) teza a II-a din Legea numărul 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.
„În ceea ce priveşte abaterea disciplinară prevăzută de articolul 99 litera a), s-a reţinut că inspectorul judiciar cercetat disciplinar a adoptat o conduită contrară demnităţii şi prestigiului funcţiei pe care o exercită prin afirmaţiile nereale, făcute într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune”, se menţionează în comunicat.
De asemenea, sursa citată precizează, cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de articolului 99 litera m) teza a II-a, că, în calitate de coordonator al echipei de inspectori judiciari care urma să efectueze un control la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorul ar fi încălcat procedura regulamentară.
Prin aceea că a discutat cu procurorul-şef al respectivei unităţi de parchet condiţiile de efectuare a controlului fără ca, în prealabil, să consulte membrii echipei de control şi să solicite comunicarea datelor şi informaţiilor necesare în raport de obiectivele controlului, prin adresă avizată de directorul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori, şi să înştiinţeze conducerea Inspecţiei Judiciare.
Inspecţia Judiciară arată că acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.
Potrivit unor surse din cadrul FRF, Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au vizitat, miercuri, sediul Federaţiei Române de Fotbal, de unde se pare că au ridicat mai multe documente, în special contracte comerciale încheiate în perioada 2006-2010.
„Azi au venit la Casa Fotbalului reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi au cerut mai multe documente. S-au solicitat contracte comerciale încheiate de Federaţia Română de Fotbal între anii 2006 şi 2010”, au declarat sursele.
Investigaţia DNA în fotbal vine în contextul în care la 18 aprilie sunt programate alegeri pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Principalii candidaţi sunt actualul preşedinte Răzvan Burleanu, şi fostul internaţional Ionuţ Lupescu. Până în prezent şi-au mai anunţat intenţia de a candida foştii fotbalişti Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.
Prezenţă neaşteptată la DNA. De ce a ajuns vedeta în faţa procurorilor
Acest site foloseste cookies.
Read More