Connect with us

Politic

Interzis la concedii în această vară! Șefa Comisiei Europene întristează continentul

Afară e o vreme din ce în ce mai prietenoasă și lumea visează frumos la momentul când coșmarul va lua sfârșit. În mediile online mulți își promit ca în această vara nu vor mai amâna vizitarea unor locuri dragi, că vor merge în concedii în locuri care de care mai atrăgătoare. Dar se pare că vom rămâne cu visul și cu documentarele de călătorii.

Șefa Comisie Europene a făcut un anunțul trist: să nu ne facem planuri de vacanță. Bine, pentru bucureșteni mai există varianta pădurii de la Băneasa. E în drum spre aeroport.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a sfătuit duminică pe europeni să nu-şi facă rezervări pentru vacanţa de vară pe fondul imposibilităţii de a face pronosticuri fiabile cu privire la efectele pandemiei de coronavirus, transmite EFE.

„Recomand să aşteptaţi înainte de a vă face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie şi august”, a apreciat Von der Leyen, într-un interviu publicat în ediţia duminicală a cotidianului german Bild.

Agenţia EFE aminteşte că guvernul german a adoptat o hotărâre potrivit căreia, în cazul în care o persoană se vede nevoită să anuleze un concediu rezervat, va primi un voucher pe care să-l poată folosi pentru o altă perioadă, însă nu îi vor fi înapoiaţi banii. În acest fel, se încearcă reducerea la maximum a efectelor asupra sectorului turistic pe care le-ar presupune anulările în masă.

Von der Leyen a manifestat un oarecare scepticism faţă de această măsură şi a amintit că, la nivel european, prevalează principiul de a-i oferi clientului ambele opţiuni. Şefa executivului european a explicat că operatorii din sectorul turistic pot acorda prioritate voucherelor şi îşi pot sfătui clienţii să opteze pentru ele, însă fără să-i împiedice să-şi ceară banii înapoi, dacă aceasta este dorinţa lor.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top