Connect with us
Kelemen Hunor a precizat că este dreptul președintelui să refuze numirea lui Sevil Shhaideh.El a spus că PSD-ALDE va veni cu o altă propunere

Politic

Kelemen Hunor: E dreptul constituţional al preşedintelui să accepte sau să refuze o propunere

Kelemen, hunor, președintele UDMR a comentat marți decizia președintelui Klaus Iohannis de a refuza propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier. Hunor a precizat că este dreptul președintelui să refuze numirea lui Sevil Shhaideh, precizând că ar fi ”extrem de interesant să aflăm de ce a luat această decizie preşedintele”. Acesta a mai spus că în urma acestei decizii, PSD-ALDE va veni cu o altă propunere.

”E dreptul constituţional al preşedintelui să accepte sau să refuze o propunere, indiferent despre cine este vorba, de aceea eu nu cred că avem foarte mult de comentat, pentru că nu s-a întâmplat nimic care nu corespunde spiritului şi literei Constituţiei. Din acest punct de vedere, prea multe comentarii nu vreau să fac, dar sigur, argumentele sunt importante. Ar fi extrem de interesant să aflăm de ce a luat această decizie preşedintele, dar nu sunt eu cel care poate să solicite o argumentare sau o explicaţie mai detaliată”, a declarat Kelemn Hunor, pentru news.ro.

Președintele UDMR a precizat că în cazul în care decizia lui Klaus Iohannis este motivată de aspecte care țin de prezența României în NATO, nu este necesar ca președintele să dea alte explicații.

”Dacă în spatele refuzului există motive care ţin de prezenţa noastră în Alianţa Nord-Atlantică şi tot ce înseamnă din acest punct de vedere securizararea informaţiilor în cadrul Alianţei”, a arătat Kelemen.

Kelemen Hunor a precizat că alianța PSD-ALDE va veni cu o altă propunere de premier.

”Ar fi bine să avem guvern, să avem buget în luna ianuarie votat în Parlament, dar sunt convins că cei care fac coaliţia de guvernare vor veni cu o altă propunere”, a spus liderul UDMR.

Întrebat cum va vota formaţiunea politică pe care o conduce dacă PSD va face o altă propunere de premier, președintele UDMR a precizat că nu a semnsat un cec în alb sau că nu contează persoana premierului.

Kelemen Hunor: Ar fi bine să avem Guvern, să avem buget în luna ianuarie votat în Parlament

”Depinde de persoana premierului cum vom vota în ceea ce priveşte învestirea guvernului. (…) Înainte să semnăm o colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE am spus că aşteptăm nominalizarea. Când a fost făcută nominalizarea am semnat acel protocol. Şi acum lucrurile stau la fel. Votul nostru pentru guvern şi pentru programul de guvernare depinde de persoana premierului. Nu pot să spun că am semnat un cec în alb sau nu contează persoana prim-minstrului”, a spus Kelemen.

Citește și: Traian Băsescu, despre respingerea lui Sevil Shhaideh

Liderul UDMR a declarat că Liviu Dragnea, nu va autopropune pentru funcția de premier al României.

”Sunt convins că Liviu Dragnea nu va face o autopropunere, pentru că ştie şi el, aşa cum ştim cu toţii foarte bine că nu va accepta preşedintele o astfel de nominalizare.(…) Aici argumentele legale sunt de partea lui Iohannis”,  a mai spus Kelemen Hunor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top