Connect with us
Kelemen Hunor a susținut o scurtă declarație de presă în urma discuțiilor avute cu Călin Popescu Tăriceanu.

Politic

Kelemen Hunor: „Ministerul Culturii trebuie să se ocupe de minorități”

Kelemen Hunor a susținut o scurtă declarație de presă în urma discuțiilor avute cu co-președintele coaliției PSD-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Liderul UDMR a tratat diverse probleme de maxim interes pentru gruparea pe care o conduce.

Kelemen Hunor: „Suntem alături de guvernul Grindeanu”

Președintele Uniunii Maghiarilor din România nu a ratat ocazia de a-și arăta susținerea față de nou-formatul cabinet Grindeanu. Acesta a declarat că organizația sa a dat un vot unanim favorabil cabinetului Grindeanu.

„Confirm că suntem alături de coaliția PSD-ALDE. Parteneriatul nostru parlamentar va fi bazat pe susținere reciprocă în diverse proiecte de lege.”

Același Kelemen Hunor a vorbit și despre spinoasa problemă a implicării minorității maghiare în Ministerului Culturii. „Am avut o discuţie legată de denumirea Ministerului Culturii. Vrem dezvoltarea unei entități care se va ocupa şi de minorităţile etnice. Refuzul unei astfel de inițiative înseamnă că cel care a făcut această propunere se gândește doar la români, nu şi la minorităţile etnice. De aceea am propus să existe o structură în interiorul Ministerului Culturii care se va ocupa de minorităţiel etnice. Răspunsul a fost pozitiv.”

Referitor la eventualul grad de implicare al minorităților în aparatul executiv, Hunor a fost scurt: „Am avut o discuţie legată de o structură – nu am cerut un secretar de stat – de o structură care se va ocupa şi de cultura minorităţile etnice, atât.”

Citește și: PSD și UDMR au semnat un protocol de colaborare parlamentară

Problema intrării la guvernare a problematicei minorități maghiare a ridicat multe semne de întrebare asupra intențiilor PSD-ALDE. Constantele șarje ale UDMR-ului pe problema Ținutului Secuiesc amplifică riscul unor momente de instabilitate, odată ce poziția lor din Parlament va fi concretizată.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top