Connect with us
Actul normativ vine în completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Politic

Klaus Iohannis: Autoritățile vor fi mai dure, legea e foarte clară se vor da amenzi mari

Președintele României a discutat astăzi cu membri guvernului și cu șeful poliției despre măsurile luate în această perioadă prin orodonantele militare 5 și 6. A discutat astăzi la Cotroceni cu Marcel Vela, Bogdan Despescu și Marcel Ciuca, conform STIRITV.ro.

Sumar declarații Klaus Iohannis măsuri mai dure

  • Cei care nu vor să asculte  vor fi amendați s-au facut de la începutul acestei situații speciale peste 870 mii de acțiuni de control.
  • S-a efectuat modul în care firmele se preocupă de angajați, modul în care oamenii respectă evaluarea
  • S-au dat peste 78.000 de amenzi
  • Respectați legea, cine o nu o respectă va fi amendat
  • Respectați normele de conduită, nu vă dați mâna

Președintele a lăsat să se înțeleagă că autoritățile nu vor mai fi indulgente cu cei care încalcă legea și vor amenda pe loc persoanele care nu respectă legea.

Apelul președintelui a fost foarte clar și a spus că legea este foarte clară și făcută pentru a proteja oamenii și medicii.

De asemenea președintele insistă pe păstrarea distanței sociale și a igienei personale.

„Am pus un accent clar și ferm pe ce înseamnă impunerea legii. (…) Majoritatea românilor au înțeles aceste lucruri. Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Pur și simplu legea se aplică, se impune, nu se discută”, a subliniat șeful statului, într-o declarație de presă.

Președintele României a mai spus că, de la începutul situației de urgență au fost făcute peste 870.000 de controale, pentru a se verifica dacă oamenii respectă izolarea sau carantina, precum și dacă firmele respectă normele de vânzare.

„S-au dat peste 78.000 de amenzi. .Legea este clară este pentru proecția oamenilor, a mediclor. Cine nu o respectă, va fi amendat. Respectați normele de conduită, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați”, a conchis șeful statului.

VIDDEO: Declarație de presă Klaus Iohannis

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top