Connect with us
Klaus Iohannis critică Guvernul la întâlnirea cu diplomații români: „Este inadmisibil”

Politic

Klaus Iohannis critică Guvernul la întâlnirea cu diplomații români: „Este inadmisibil”

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut un discurs, marți, la Palatul Cotroceni, acolo unde i-a primit pe şefii de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii anuale a diplomaţiei române.

La doar o zi după ce a primit o scrisoare de la avocatul președintelui Donald Trump, președintele Iohannis a criticat Guvernul. Iată ce le-a spus diplomaților români care au venit la Palatul Cotroceni:

„Este necesar să acționați viguros și eficient” pentru a contracara riscurile la adresa României și a găsi soluții pentru ca obiectivele naționale să fie realizat și românii să fie mai bine protejați, le-a transmis Klaus Iohannis ambasadorilor români, la Reuniunea anuală.

Citește și: Reacția Ambasadei SUA la scrisoarea lui Rudolph Giuliani către Președintele Iohannis

Șeful statului a mai pledat pentru unitate, responsabilitate, respectarea ordinii constituționale și consens politic privind obiectivele politice externe.

„Stabilitatea și credibilitatea României în politica externă înseamnă și păstrarea și apărarea statului de drept, a independenței justiției și a continuării combaterii corupției la același standard ca și până acum. Este inadmisibil ca în anul Centenarului să facem pași înapoi”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, scrisoare către Klaus Iohannis: „Protocoalele promovate de Kovesi şi Maior subminează statul de drept”

De asemenea, Președintele a amintit că obiectivele politice rămân aceleași în relația cu SUA, UE și NATO.

„Reiterez faptul că această triadă definește comunitatea de valori din care facem parte și ne asigură prosperitatea și securitatea”, a subliniat Iohannis, adăugând că trebuie ca relevanța României în aceste structuri să crească.

„Aşa cum am mai spus, stabilitatea şi predictibilitatea politicii externe a României sunt esenţiale pentru credibilitatea noastră ca actori externi. În politica externă a României nu este loc pentru experimente discutabile în nume personal, pentru amatorism, pentru gafe diplomatice.

Pentru că toate acestea sunt foarte păguboase pentru interesele şi obiectivele noastre naţionale de politică externă.

În politica externă a României nu este loc decât pentru responsabilitate, respectarea ordinii constituţionale şi a dreptului internaţional şi pentru consens politic naţional pe temele şi dosarele care ţin de obiectivele noastre externe. Ţin să vă asigur că voi continua să apăr aceste valori şi vă încurajez să faceţi la fel”, a afirmat Klaus Iohannis.

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top