Connect with us
Klaus Iohannis dă de pământ cu PSD și îi arată cu degetul! „Vinovații sunteți voi”

Politic

UPDATE Klaus Iohannis dă de pământ cu PSD și îi arată cu degetul! „Vinovații sunteți voi”. Reacție: Moțiune de cenzură

Klaus Iohannis iese la atac și lansează un val de reproșuri celor de la PSD pe care-i consideră vinovații pentru situația din România. Imediat după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele articole din hotărârile de guvern, s-a creat haos și PSD a îngreunat adoptarea legii carantinării.

UPDATE, reacția PSD, moțiune de cenzură în august

Marcel Ciolacu anunță moțiune de cenzură împotriva guvernului la jumătatea lunii august.

Ciolacu: E inadmisibilă adordarea președintelui Iohannis. Depunem moțiune de cenzură

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că abordarea președintelui Klaus Iohannis este inadmisibilă, iar „disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul a pierdut controlul în gestionarea pandemiei”.

„Este inadmisibilă abordarea președintelui Klaus Iohannis, este sub demnitarea funcției publice pe care, vremelnic, o deține”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că nu înțelege „obsesia de a găsi vinovați în altă parte decât în datele oficiale”

„Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul în gestionarea pandemiei. Acesta e rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de a împări funcții publice membrilor PNL. Un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD, de aceea am decis depunerea moțiunii de cenzură în august”, a conchis liderul interimar al PSD.

PSD a creat intenționat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și să critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis.

„PSD, nemulțumit de reușitele guvernului PNL a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice guvernul. PSD intenționat a creat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit. Pentru PSD a fost important să creeze o criză să aibă pentru ce critica Guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că în starea de urgență, când în vestul Europei au fost multe cazuri, în România a fost epidemie, au fost decese, dar un număr foarte limitat, pandemia a fost gestionată bine de guvern.

Iohannis a acuzat PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină și izolare.


Președintele României a făcut un scurt bilanț al situației generate în România de pandemia cu care se confruntă toată lumea. Președintele a explicat în declarația de presă de astăzi, cum a ajuns România la noi recorduri negative.

Acesta a reamintit că în starea de urgență, România a avut infectări, decese, dar în număr limitat. De asemenea în starea de alertă a fost la fel, până când a venit bumerangul de la Curtea Constituțională care a declanșat isterie în rândul celor care considerau că au doar drepturi, nu și obligații.

„PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru Români. Din păcate PSD controlează încă majorități în parlamentul României. Să nu uitam recenta faza când PSD a încercat să treacă pe șest autonomia ținutului Secuiesc, alături de UDMUR. PSD a acționat acolo unde are încă putere, adică în parlament. Au făcut harceaparcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pademie. Au tras de timp, după ce au distrus parte din legilație, ca să nu apară noua legislație.”

„PSD a creat intenționat criza sanitară”

Klaus Iohannis este de părere ca Partidul Social Democrat a creat intenționat criza sanitară pentru câștiga capital electoral.

„Nu caut vinovați, îi cunosc și îi arat cu degetul. Pe voi. Câteva date, în data de 25 iunie CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale, în aceeasi zi am avut 460 de cazuri noi, în 2 iulie CCR motivează decizia. Guvernul nu a putut în această perioadă să vină cu o nouă inițiativă, pentru că știm cu toții trebuie avută motivarea. Dupa care guvernul se mișcă foarte rapid. În 6 iulie depunde iniativa noii legi, în ziua respectivă am avut 250 de noi pacienți. După care ce vedem PSD-ul începe să tragă de timp și aceată lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de două săptămâni. În care pacienți bolnavi, pleacă acasă. Legea ajunge la mine abia în 18 iulie, o promulg imediat și o public. 889 de cazuri în 18 iulie.

Un zidar nu poate să construiască o casă fară mortar, așa un guvern nu poate să lucreze fară legi. Guvernului i s-au luat din mână legile timp de aproape 3 săptămâni.

PSD-ul a tras de timp și a creat această situație în parlament. Dar de ce? Explicația este cutremurător de simplă. PSD nemulțumit a realizările guvernului PNL, intenționat a creat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și să critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează ca mii de români s-au îmbolnavit și sute au murit. A fost nevoie de o criză pentru a avea motive să critice guvernul.”, a declarat Klaus Iohannis în declarația de presă de astăzi.

Românii au înteles că este nevoie de disciplină

Klaus Iohannis a sublinat că este nevoie de măsuri foarte ferme pentru a controla situația.

„90% din români respectă normele impuse pentru ca noi toți să putem stăpâni această boală. Eu, guvernul, autoritățile, știm de avem de făcut. Vă mulțumesc pentru că întelegeți. Atenție avem nevoie de măsuri foarte ferme. Mă bazez pe voi, dragi români, să respecte. Iar cei care nu respectă, vor suporta rigolile legii”.

Sunt Daniela Stoiu, am 49 de ani si sunt senior editor la HUFF.ro. Experienta mea acumulata ma ajuta sa scriu stiri din domeniile: economie, stiri interne, sociale, locale.

22 Comments

22 Comments

  1. Popa Ghiță Cătănuță

    2020-08-10T15:24:36+03:00 at 15:24

    ION ILIESCU, GALBEN CA …….Problemele României sunt din cauza lui Iohannis și a celor de la grupul etnic german care îl domină și îl manevrează.
    La venirea la putere a PNDL cel care nu le-a dat voie guvernanților sa lucreze și a întârziat măsurile contra pandemiei a fost IOHANNIS și nu PSD. El, Iohannis le-a dat ordin la PNDL sa nu faca nimic, ci numai ALEGERI ANTICIPATE!
    PSD, respectiv Ciolacu, trebuia să îl suspende pe Iohannis pentru incalcarea repetată a Constituției României. Parlamentul României este organul de stat al democrației, nu președintele, care nu are rol executiv, și nici guvernul României, care este organ administrativ, este putere executivă a ceeace legiferează Parlamentul și nu este preșul unui Președinte inconștient și bolnav obsesiv cu reminiscențe din educația primită în copilaria lui nefericita.
    Dar Ciolacu a fost si este slab. Lui Iohannis ii trebuia un adversar dur și îmbârligator ca Băsescu.
    IOHANNIS, a fost vinovat de întârzierea măsurilor împotriva epidemiei, lui i se datorează haosul creiat, el a apărut repetat pe post și a spus că virusul nu e periculos, că este că o gripa obișnuită. Acum a uitat? Pai, este înregistrat, sa se arate pe post ce croncănea el despre coronavirus. ILIESCULE! Știi că nu avem nici acum declarat pandemia in Romania in mod oficial prin hotărâre de guvern?
    Atunci pe ce baza de anuleaza „drepturile omului”? Pe ce baza te internează cu forța? Drepturile omului se suspenda pe baza de lege CONSTITUȚIONALĂ, votată de Parlamentul României. NU PE BAZA UNUI ORDIN ILEGAL DAT DE UN MINISTRU LA ORDINUL LUI IOHANNIS! Președintele României nu este primarul Sibiului cu neonaziștii de după ușă! Nu este nici Președintele PNDL, nu este nici membru PNDL, el este PRESEDINTELE ROMANIEI, și sta pe scaunul pe care trebuie sa stea un rege constituțional.
    Citiți Istoria! Citiți dreptul Constituțional!
    Încalcarea Constituției este un act penal grav!
    Pentru măsurile aberante, pentru ieșirile împotriva deciziilor CCR, pentru desconsiderarea Curții Constituționale a României, pentru că se autosubstituie Guvernului României, sa fie suspendat din funcția pe care nu o merita. România nu este a lui Iohannis și nici a neonaziștilor din grupul etnic german!
    România este Patria și Tzara Românilor!
    Și punct!

  2. ??????

    2020-08-02T13:37:17+03:00 at 13:37

    @ Dacă aceia care sunt candidați la alegeri realizează profituri din banii restituiți de la bugetul public pentru cheltuielile cu campania electorală și dacă instituțiile specializate au verificat sponsorii din campaniile electorale pentru ca politicienii să nu fie implicați în spălări de bani, la restituirea banilor pe care îi folosesc în campaniile electorale din sponsorizări din care politicienii ar putea realiza profituri personale, ?

  3. Psihiatria TREBUIE desfiintata !

    2020-07-31T22:26:31+03:00 at 22:26

    Psihiatria = frauda TOTALAAAAAAAA !!

    covid 19 : nu a ucis pe NIMENI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    O.M.S. = ORGANIZATIE CRIMINALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    • Popa Ghiță Cătănuță

      2020-08-06T01:48:43+03:00 at 1:48

      Pentru nebuni trebuie desființat tot. Tipule, ești dus nu cu pluta, ești dus cu dulapul!
      Nu te mai faci bine nici cu zeama de varza!

  4. Miky

    2020-07-31T10:11:45+03:00 at 10:11

    Joiannis e bolnav. Nu i-ar strica un control psihiatric, eventual o internare la Bălăceanca…

    • Popa Ghiță Cătănuță

      2020-08-06T11:37:36+03:00 at 11:37

      Ai bine suspendarea și în fruntea tarii sa fie un a academician fara partid.
      Sau Regina Margareta I.
      României îi trebuie GUVERN și prim ministru patriot ca Viktor Orban și ca Duda al Poloniei, nu ca orbul de la București.

  5. Miky

    2020-07-31T10:01:06+03:00 at 10:01

    Joiannis e bolnav. Nu i-ar strica un control psihiatric, eventual o internare la Bălăceanca…

  6. victor

    2020-07-30T19:52:35+03:00 at 19:52

    Obsedata de putere si un mediocru „„90% din români respectă normele impuse pentru ca noi toți „90% din români respectă normele impuse pentru ca noi toți să putem stăpâni această boală ”
    Un profesor cu lacune ..NU se spune 90% DIN romani..” ci -DINTRE- mai suplinitorule!; exprimare de PRESEDINTE de CAP (Coperativa Agricola de Productie) = „…. să putem stăpâni această boală” – vocabular limitat…putere, stapanire = paranoie!

    • Hai sa fim onesti

      2020-08-01T01:08:11+03:00 at 1:08

      Sa nu uitam de fosta domana prim-minustru Dancila…. ?

      • Popa Ghiță Cătănuță

        2020-08-07T15:28:51+03:00 at 15:28

        Viorica a greșit de cinci-sase ori, apoi s-a corectat. Vorbea la liber nu pe notițe și prompter ca malacu. Asta citește întruna si citește prost.
        Cu politica e paralel. Din educația nazist i-a rămas ura fatza de social și socialist, termeni pe care ii confunda, „ciuma roșie” este expresie hitleristă folosita de Hitler și Goebels, pe baza căreia milioane de socialiști germani și europeni au fost asasinați in lagărele de concentrare, e și cam dus cu pluta, repeta ca un obsedat „PSD-ul asta…..etc”
        Nu ii spune nimeni că el este Președintele României și că nu este președintele PNL? Dar, mintea lui unde este? Când a venit la putere a afirmat repetate ori ” vreu guvernul meu, vreau parlamentul meu, vreau toată puterea!” Exact cuvintele spuse de Hitler la prima sesiune din Reichstag, parlamentul german, când a fost numit cancelar de Hindenburg. Apoi, omul lui, Goering a incendiat Reichstag-ul. Asta ne desconsidera? Crede că are deaface cu o adunătură de prosti? Prosti sunt cei ce l-au votat și a doua oară. Știau vine este, știau că e omul vacanțelor, al navetei la Sibiu, că e leneș, că este părtaș la raderea pădurilor românești, că nu îl interesează Romania mai mult decât Berlinul și Viena au interese în România și resursele ei. Președintele României nu trebuie sa fie un astfel de personaj autist. Orice profesor universitar de istorie era de un milion de ori mai bun de președinte al României decât acest personaj dubios.

  7. StefannelUK

    2020-07-30T19:20:54+03:00 at 19:20

    Un presedinte dupa chipul si asemanarea romanilor.
    Meritam Basescu, Udrea, videanu, Orban, Blaga, Citu.
    Ii meritam pe toti!

    • MosNae

      2020-08-07T16:08:34+03:00 at 16:08

      Până într-o zi!
      Toate până într-o ZI!

    • MosNae

      2020-08-10T16:15:16+03:00 at 16:15

      „ORICE POPOR ARE CONDUCĂTORII PE CARE II MERITA!”
      (NAPOLEON BONAPARTE)

  8. Arcadie

    2020-07-30T18:22:01+03:00 at 18:22

    Romani de pretutindeni- inclusiv Diaspora.. fără țigani,și așa zisi șmecheri…bine că ăștia din urma sunt PROSTI nu smecheri- Haideți să-l dăm jos pe acest individ care de 6 ani este in concediu de odihnă și care ne -a spus sa ne spălăm pa mâini de parcă eram jegoși,mutalaul asta care a trimis românii sclavi la sparanghel in germania și a luat bani pe ei,nesimțitul asta care nu știe să vorbească românește și ne conduce,- asta din cauza diasporei-.De ce tre să ne conducă un neamț mut și un bozgor prost???????

    • ion

      2020-07-30T20:08:02+03:00 at 20:08

      Nea Arcadie,ori esti prost-ceea ce se vede de departe – ori faCI pe PROSTUL ! HOTARASTE ! VIN ALEGERILE !

      • MosNae

        2020-08-07T16:10:45+03:00 at 16:10

        Nu contează voturile!
        Contează cine numără voturile!

  9. eci smarandescu

    2020-07-30T17:08:45+03:00 at 17:08

    d-l presedinte IOHANIS ne arata cat de ipocrit este ca toate nergulile din ROMANIA ESTE DE VINA PSD-UL =-=- PRIN ACEASTA IPOCRIZIE SE FACE PLACUT FARASA SE OSTENEASCA

  10. ANA VASILE

    2020-07-30T16:06:38+03:00 at 16:06

    D-NEEEEEEEEEEEE CE HAL DE PRESEDINTE IN LOC SA SPUNA CA SUNT O GRAMADA DE INCOMPETENTI DA VINA PE PSD. PAI BAI GUVERNUL 0 CUM SA FIE BINE PT NOI CIND VOI STATI UNUL PESTE ALTUL; LA BAUTE FARA MASCA FARA DISTANTARE SI CU TIGARILEE IN MINA MAI PROSTANACILOR IN LOC SA VA OCUPATI DE PANDEMIE. .VOI SUNTETI DE VINA NU ALTII.PLECATI DRACULUI SI LASATI PE ALTII CARE SUNT IN STARE SA CONDUCA TARA. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    • Ion Iliescu

      2020-07-30T18:26:08+03:00 at 18:26

      Vasile…numele nu-mi da prrea multe sanse ca ai intelege ceva REAL. Imi fac datoria sa-ti spun ceva pe scurt…AI INTELES oare ca , din cauza legilor TERGIVERSATE DE PSD lumea si-a calcat pe tot si acum sunt peste 1300 de CAZURI PE ZI? ai auzit ca DOUA SAPTAMANI au interferat stapanii mafiilor legile cu vrajala si POPULISMUL incat toti COCALARII si incultii Romaniei au inteles ca e ILEGAL sa se fereasca de Covid si APOI propagandele ca nu exista covid de unde VINE oare ??? ESTI CAPABILA sa intelegi cine e de VINA ?Treziti-va ODATA in 31 de ani ROMANILOR…nici dupa 31 de ani nu vreti sa schimbati ceva? APOI VA PLANGETI…OK..LASA PE ALTII SAU tu VREI sa lase doar pe PSD ?

      • victor

        2020-07-30T19:45:40+03:00 at 19:45

        Nu stiu daca Doamna Vasile a inteles ceva din ce spui tu..dar se vede de la o posta ca esti un MARLAN, obraznic si needucat. Lingau urat mirositor!

      • Petre Roman

        2020-07-30T21:44:16+03:00 at 21:44

        esti cap sec

      • Popa Ghiță Cătănuță

        2020-08-06T01:56:45+03:00 at 1:56

        Pentru nebuni trebuie desființat tot. Tipule, ești dus nu cu pluta, ești dus cu dulapul!
        Nu te mai faci bine nici cu zeama de varza!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top