UPDATE Klaus Iohannis dă de pământ cu PSD și îi arată cu degetul! „Vinovații sunteți voi”. Reacție: Moțiune de cenzură

30.07.2020
UPDATE Klaus Iohannis dă de pământ cu PSD și îi arată cu degetul! „Vinovații sunteți voi”. Reacție: Moțiune de cenzură

Klaus Iohannis iese la atac și lansează un val de reproșuri celor de la PSD pe care-i consideră vinovații pentru situația din România. Imediat după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele articole din hotărârile de guvern, s-a creat haos și PSD a îngreunat adoptarea legii carantinării.

UPDATE, reacția PSD, moțiune de cenzură în august

Marcel Ciolacu anunță moțiune de cenzură împotriva guvernului la jumătatea lunii august.

Ciolacu: E inadmisibilă adordarea președintelui Iohannis. Depunem moțiune de cenzură

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că abordarea președintelui Klaus Iohannis este inadmisibilă, iar „disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul a pierdut controlul în gestionarea pandemiei”.

„Este inadmisibilă abordarea președintelui Klaus Iohannis, este sub demnitarea funcției publice pe care, vremelnic, o deține”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că nu înțelege „obsesia de a găsi vinovați în altă parte decât în datele oficiale”

„Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul în gestionarea pandemiei. Acesta e rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de a împări funcții publice membrilor PNL. Un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD, de aceea am decis depunerea moțiunii de cenzură în august”, a conchis liderul interimar al PSD.

PSD a creat intenționat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și să critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis.

„PSD, nemulțumit de reușitele guvernului PNL a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice guvernul. PSD intenționat a creat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit. Pentru PSD a fost important să creeze o criză să aibă pentru ce critica Guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că în starea de urgență, când în vestul Europei au fost multe cazuri, în România a fost epidemie, au fost decese, dar un număr foarte limitat, pandemia a fost gestionată bine de guvern.

Iohannis a acuzat PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină și izolare.


Președintele României a făcut un scurt bilanț al situației generate în România de pandemia cu care se confruntă toată lumea. Președintele a explicat în declarația de presă de astăzi, cum a ajuns România la noi recorduri negative.

Acesta a reamintit că în starea de urgență, România a avut infectări, decese, dar în număr limitat. De asemenea în starea de alertă a fost la fel, până când a venit bumerangul de la Curtea Constituțională care a declanșat isterie în rândul celor care considerau că au doar drepturi, nu și obligații.

„PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru Români. Din păcate PSD controlează încă majorități în parlamentul României. Să nu uitam recenta faza când PSD a încercat să treacă pe șest autonomia ținutului Secuiesc, alături de UDMUR. PSD a acționat acolo unde are încă putere, adică în parlament. Au făcut harceaparcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pademie. Au tras de timp, după ce au distrus parte din legilație, ca să nu apară noua legislație.”

„PSD a creat intenționat criza sanitară”

Klaus Iohannis este de părere ca Partidul Social Democrat a creat intenționat criza sanitară pentru câștiga capital electoral.

„Nu caut vinovați, îi cunosc și îi arat cu degetul. Pe voi. Câteva date, în data de 25 iunie CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale, în aceeasi zi am avut 460 de cazuri noi, în 2 iulie CCR motivează decizia. Guvernul nu a putut în această perioadă să vină cu o nouă inițiativă, pentru că știm cu toții trebuie avută motivarea. Dupa care guvernul se mișcă foarte rapid. În 6 iulie depunde iniativa noii legi, în ziua respectivă am avut 250 de noi pacienți. După care ce vedem PSD-ul începe să tragă de timp și aceată lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de două săptămâni. În care pacienți bolnavi, pleacă acasă. Legea ajunge la mine abia în 18 iulie, o promulg imediat și o public. 889 de cazuri în 18 iulie.

Un zidar nu poate să construiască o casă fară mortar, așa un guvern nu poate să lucreze fară legi. Guvernului i s-au luat din mână legile timp de aproape 3 săptămâni.

PSD-ul a tras de timp și a creat această situație în parlament. Dar de ce? Explicația este cutremurător de simplă. PSD nemulțumit a realizările guvernului PNL, intenționat a creat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și să critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează ca mii de români s-au îmbolnavit și sute au murit. A fost nevoie de o criză pentru a avea motive să critice guvernul.”, a declarat Klaus Iohannis în declarația de presă de astăzi.

Românii au înteles că este nevoie de disciplină

Klaus Iohannis a sublinat că este nevoie de măsuri foarte ferme pentru a controla situația.

„90% din români respectă normele impuse pentru ca noi toți să putem stăpâni această boală. Eu, guvernul, autoritățile, știm de avem de făcut. Vă mulțumesc pentru că întelegeți. Atenție avem nevoie de măsuri foarte ferme. Mă bazez pe voi, dragi români, să respecte. Iar cei care nu respectă, vor suporta rigolile legii”.