Connect with us
Klaus Iohannis dă un nou tun! Ce plănuiește cu Donald Trump? Veste imensă pentru România

Politic

Klaus Iohannis dă un nou tun! Ce plănuiește cu Donald Trump? Veste imensă pentru România

Klaus Iohannis întărește relația cu america. Potrivit unui comunicat de presă emis de administrația prezidențială, acesta a purtat o convorbire telefonica la solicitarea lui Donald Trump.

Cei doi au vorbit pe tema pandemei și s-au sfătuit reciproc cu privire la măsurile ce trebuiesc luate.

Ce vrea Trump

Se pare că președintele SUA și-a manifestat intenția de a trimite României ventilatoare pentru dotarea spitalelor. Klaus Iohannis i-a mulțumit pentru sprijinul acordat de SUA și a transmis condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești din cauza Covid-19.

Comunicat integral

Convorbire telefonică a Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut sâmbătă, 25 aprilie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, la solicitarea părții americane. Discuția s-a concentrat asupra crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum și asupra modalităților de consolidare a relației transatlantice și a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Președintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american și condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești cauzate de pandemia generată de noul coronavirus.

Președintele României a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat țării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecție esențiale pentru personalul medical.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat și sprijinul american pentru obținerea, de către România, a unui echipament de detecție de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), finanțat de SUA, precum și ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Cei doi șefi de stat au trecut în revistă măsurile adoptate pe plan național în ambele state, rezultatele acestora, precum și planurile de acțiune în perioada imediat următoare în domeniile medical și economic.

Președintele României a subliniat că una dintre prioritățile autorităților române este asigurarea tuturor echipamentelor și medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei.

În acest sens, Președintele Donald Trump și-a manifestat intenția de a trimite țării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor.

Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald Trump au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum și pentru consolidarea cooperării în domeniul securității și cel economic”.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

2 Comments

2 Comments

 1. Olimpiu

  2020-04-26T15:22:31+03:00 at 15:22

  Si mata este tot o **** ca te-a facut idiotule si nu te-a *** la gard, jigodie PSD ista.

  —–

  Comentariu moderat.

 2. dorel badiu

  2020-04-26T14:04:00+03:00 at 14:04

  PROSTU DE SERVICIU ACCEPTA ARMAMENT PERIMAT PE BANI GREI SI VENTILATOARE PTR SPITALE TOT PE BANI GREI, CACARE NU VINDECA NIMIC. HA, HA SI PROSTII PUN IAR BOTU ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top