Connect with us
Klaus Iohannis declarații după votul parlamentului. Șeful statului va susține o conferință de presă de la Palatul Cotroceni.

Politic

Klaus Iohannis: „Domnule Dragnea, să vă învățați miniștrii programul de guvernare”

Klaus Iohannis declarații după votul Parlamentului de învestire a Cabinetului Grindeanu. Președintele va susține o conferință de presă după votul pozitiv primit în Parlament de cabinetul Sorin Grindeanu.

”Domnule Dragnea, aflarăm că suntem singurul care cunoaște programul din scoarță în scoarță. Vă rog frumos, învățați-i și pe ei!”

La ceremonia depunerii jurământului mai sunt prezenţi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu şi consilierii din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Ceremonia a început cu intonarea imnului naţional.

Klaus Iohannis – declarații după votul Parlamentului

Update, ora 19:31: Klaus Iohannis: În campania electorală s-au făcut promisiuni, de-asta ați fost votați. Sper ca într-o zi să-mi explicați cum veți face în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%. Eu îmi doresc să faceți aceste chestiuni. Domnule, prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, eu vă doresc să aveți un mandat de succs. Românii își doresc să aibă un guvern de succes. Câteva lucruri însă cred că se așteaptă de la dvs, cel puțin eu aștept. Cred că sunt în asentimentul românilor. Aștept să păstrați clară orientarea euroatlantică a României. Să întăriți poziția României în cadrul NATO și UE.

Eu aștept și mulți așteaptă, nu toți, să faceți tot ce se poate, și se poate, să sprijiniți o justiție independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept. Așetp și așteptăm cu toții să gestionați în mod responsabil economia românească atât cât depinde de Guvern.

Este extrem de important ca după ce creșteți toate salariile, scădeți taxele și impozitele, să ne găsim într-o zonă a sustenabilității, să avem o datorie rezonabilă, un deficit care dacă se poate să fie sub 3%. Și foarte important, cu toate aceste măsuri, să aveți, vă rog, grijă ca economia să crească. România este moment la capitolul creștere economică campionaă europeană. Este mare lucru. O creștere economică peste medie este ceea ce ne dorim cu toții.

Este nevoie să vă implicați cu toții fiecare în domeniul lui. Vă doresc mult succes. Îi salut și pe musafirii noștri: președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților.

Domnule Dragnea, aflarăm că suntem singurul care cunoaște programul din scoarță în scoarță. Vă rog frumos, învățați-i și pe ei!

Update, ora 19:01: Sorin Grindeanu a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis va face primele declarații după votarea Guvernului Grindeanu. Miniștrii Cabinetului Grindeanu vor depune jurământul în fața președintelui.

Știri pe aceeași temă

Guvernul Grindeanu, votat de Parlament. Reacții în urma votului
Cabinetul Grindeanu a fost votat de parlamentari
Guvernul Grindeanu, depunerea jurământului
UPDATE: Lista OFICIALĂ de miniștri din Guvernul Grindeanu
Președintele Klaus Iohannis, de acord „în principiu” ca Guvernul să depună jurământul pe 4 ianuarie

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

7 Comments

7 Comments

  1. andreea

    2017-01-05T18:05:31+02:00 at 18:05

    CACANARILORRRRRRRRRRRRRRRRRRR LASATI MESAJELEEEEEEEEEEEEEEE LUI CIOLANISSSSSSSSSSSSS

  2. andreea

    2017-01-05T18:03:16+02:00 at 18:03

    Aoleuuuuuuuuu Ciolanissssssssssssssssss ……….ce urat gindesti…..d-ne cine ne conduceeeeeeeeeeeee mizerabillllllllllllllllllllllllllll

  3. Elena

    2017-01-05T17:06:03+02:00 at 17:06

    Auzi bă Iohanisse, dar ,, GUVERNUL TĂU ” ştia programul de guvernare ?

    Vai de ţara asta cu un asemenea preşedinte .

  4. Carmen

    2017-01-05T11:47:38+02:00 at 11:47

    Vai de capul nostru cu un asemenea presedinte! Un om mai prost ca asta nu am vazut! Iohannise, nu vei face multi purici la Cotroceni ptr.ca lumea s-a saturat de tine! Te-am vazut cum te plimbai la investirea guvernului de parca erai pe mosia ta, penalule! Arogant, ingamfat si nesimtit, pe ce? Cert este ca ai ratat guvernul tau!

  5. Hans "cel istet"

    2017-01-05T10:58:48+02:00 at 10:58

    Glumite nesarate, tipic sasesti, insotite de o privire si un zambet cu pretentii docte . Not very bright, is’nt it !

  6. gigi

    2017-01-05T04:41:09+02:00 at 4:41

    a prins glas mutul ,dupa concediu, si inca mai este si ironic .

  7. flo

    2017-01-04T20:11:27+02:00 at 20:11

    un presedinte de tot c…t

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top